sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Valeäiti

Lykyn outoutta selitti valeäitiys. Vinkuwubba esitti poikasta, jota Lykky hellästi kantoi. Jos Vinkuwubba katosi, oli Lykyn nenä siinä missä wubba oli majaillut. Maitoakin erittyi. Säälittävää oli erottaa emä tekopoikasestaan, mutta vielä kamalampaa olisi ollut antaa valeäitiyden jatkua.

Perjantaina kokeilin Lykyn kanssa pitkää seuraamista, huomaan liikkuneeni vain lyhyitä pätkiä. Päätin testata BH-kokeen 50 askeleen suoraa, mutta koska koira edisti, käännähdin vasemmalle muutamaan otteeseen, millä asento korjaantui - ja askelmäärä kasvoi 70:ksi. Mutta ei se Lykkyä haitannut. Vierellä tulee niin topakkana että! Otetaan ensi kerralla lyhemmin. Istuminen ja maahanmeno onnistuivat nyt heti. Pysähtymisiä pyysin aluksi kesken leikityksen, sitten viereltäni, edistyy hyvin.

Paikkamakuussa pidin minuutin selin kääntyneenä. Ei hurtta inahtanutkaan. Siinä missä Lystille on pitänyt yrittää luoda Lysti-turvallinen ympäristö, mikä vastaa Roope Ankan rahasäiliötä, ja silti koira on maannut pinkeänä, niin Lykky käy maihin ja pötköttelee. Häiriön treenaaminen on niin eri asia kuin kaikkeen tavalliseen siedätys.

Tänään kävin Lykyn kanssa agikentällä. Aika painostava ilma oli, vaikka tuuli ja yöllä jyrisi. Enää en asettanut puomin pätkää matalalle korokkelle vaan koira harjoitteli kokonaista puomia. Ihmeen hyvin  meni. Kosketusalusta on punainen, erottuu huonosti punaiselta ylösmenokontaktilta. Jos koirat vielä ovat puna-viher-värisokeita, alustaa ei Lykky ehkä edes näe, jolloin sitä ei ehkä tarvitse "häivyttää".  Tuuli kävi mikkiin, joten puomivideolla on musiikki. Musiikin läpi kuuluu mm. "tsap", minkä lisäksi klikkaan klikkerillä kaikki onnistuneet suoritukset. Tsap kulkee silti mukana, koska sitä pystyn käyttämään kisoissa.


Toisena tsekkasin pujottelut. Lykky kesti vedätyksen ja petrasi sillä tahtiaan. Laitan nyt videon tähän, onpa dokumenttia, jos joskus pitää tarkistaa jotakin. ;) Sitten joudimmekin uimaan.

Ei kommentteja: