sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Juokse!

Agilityn tehoviikko huipentui, kun kävin lähiseurassa Lykyn kanssa kuokkimassa Juha Oreniuksen koulutuksessa. En ole ennen hänen koulutuksessaan vieraillut, joten mielenkiinnolla odotin tilaisuutta. Paikka oli aamun ensimmäisessä ryhmässä. Herätessäni pimeään aamuun mietin homman järkevyyttä, mutta uni karisi silmistä hengitettyäni 3-asteista ulkoilmaa.

Radalla oli 25 estettä, kontakteista puomi ja A. Hyppyjen ohjauksissa käytettiin takaakierto-niistoa persjätöllä ja ilman (ok), puoli- ja pakkovalsseja (ok) sekä takaakierto-päällejuoksuja (ok) & päällejuoksuja (ok). Eipä ollut yhtään valssia vaan persjättöilemään pääsi monessa kohtaa, mitä olin salaa odottanutkin. Lykky irtosi hyvin hypyille suoraan tai takaakiertoon ja sain hyvin etumatkaa, mille oli käyttöä. Rataa mentiin sellaisissa pätkissä mitä osaamattomuus vaati, ensimmäisellä päästiin peräti 10:lle saakka. Sitten hiottiin osasia ja kokonaista rataa saimme myös kirmata.

Persjätöissä täytyy muistaa ottaa koira mukaan. :) Jos viimeisin ajatukseni ennen persjättöä oli, että olen ajoissa ja huolellinen, kaikki sujui. Jos viimeisin ajatukseni oli kiire, unohdin koiran, sillä päähäni mahtui vain juokseminen, kuten Forrest Gumpille jalkapallokentällä. Rytmityksestä ja koiran esteiden lukitsemisesta sanottiin monessa kohtaa. Yksityiskohtaisempia neuvoja tuli mm. takaakiertoon ja niistoon, näytä kunnolla! 

Periaate on monessa kohtaa: jätä koira suorittamaan estettä ja juokse. Tämä toistui niin usein, että tosissaan alkoi kaduttamaan paksut villasukkahousut oikeiden housujen alla. En yleensä hikoile agilityharjoituksissa, mutta nyt tuli lämmin. 

Huomasi helposti, että J.O. on opettanut monta koirakkoa. Lykynkin ominaisuudet hän nopeasti pani merkille ja kertoi miten kannattaa jatkossa treenata. Koirani sai sai hyvää palautetta hyppytekniikastaan. Se on kuuliainen ohjattava. Kannattaa pyrkiä ohjaamaan sitä edestä. Irtoamista on harjoiteltava lisää.

Oma huomioni: Juoksin kontaktien ylösmenojenkin ajan lujaa, Lykky otti silti hyvin kontaktit. Jes!

Jälkikirjoitus: Takaakierto-persjätöistä tuli mieleeni kauppareissulla se, että muutama viikko sitten Anna Oreniuksen koulutuksessa Lykky ei vielä kunnolla osannut, vaan tuli esteen ohi. Nyt sitä ongelmaa ei ollut. Niin se vuffe kehittyy. Kunpa ohjaajakin.

2 kommenttia:

Virpi kirjoitti...

Heiii, me on oltu samassa koulutuksessa! Meille haasteellinen oli juurikin se suoran putken jälkeinen kohta missä piti saada koira hyppyjen välistä takaakiertoon. Erittäin suvereenisti veti sitä toista hyppyä, useaan otteeseen :)

Terv Virpi&Rumba

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

No niin ollaan oltu. Meillä kosahti samaan kohtaan, mutta sille toiselle hypylle. Ekalle sain koiran väännettyä, mutten malttanut kunnolla toisen takaakierrossa, joten koira tuli ohi.