tiistai 12. maaliskuuta 2013

Lykyn agility ja fysioterapia

Tänään otin vain Lykyn mukaani. Ensin käytiin agilityhallilla ja sitten fysioterapiassa. En halunnut Lystin joutuvan odottamaan nopeasti kylmenevässä autossa liian pitkään.

Lykyn ohjelmassa oli jälleen hyppytekniikkaa. Ponnistuskulmaa treenattiin apuhypyllä & okserilla, häiriötä suoralla ja hyppyjen & ponnistuspaikan hakemista rinkulalla. 2 rimaa tipahti, toinen juostessani suoralla häiriöksi ja toinen rinkulalla. Käsitykseni ongelma on ja tulee olemaan se, että rakas saalisviettinen elikkoni ei vietin noustessa ja kanssani kilpasille lähtiessään ehdi tarpeeksi jalkojaan nostella. Alan olla varsin skeptinen sen muokkauksen suhteen. 

Takana leikkaamista harjoittelimme tämän näköisellä kuviolla. Aluksi harjoite piti pilkkoa osiin, jottei koira juossut kakkoselta suoraan putkeen. Oma rintamasuuntakin piti muistaa kääntää kunnolla ennen 2. hyppyä. Lopuksi koira meni oivasti ja itsestäni tuntui sujuvalta:


A:lla ja puomilla tsekkasin 2on2offit, ovat muistissa. 

Fysioterapeutti totesi Lykyn vartalonhallinnan kehittyneen merkittävästi. Koira on hänen mielestään fyysisesti hyvässä kunnossa. Pientä, helposti aukeavaa jumia oli tällä kertaa lapojen välissä, mutta sillä ei ollut merkitystä. Kisalupa irtosi. Aiemmin hän ei kisaamista suositellut, jottei koira olisi rikkonut itseään painaessaan radalla keskeneräisen hallinnan kera. 

Jatkoharjoitteina on edelleen ryteikössä rämpiminen, uutena tuli ristikkäisten jalkojen nostot. Kontrollissa ei tarvitse käydä ellei haluta tai tule tarvetta. Jos kuitenkin käytäisiin säännöllisesti, alkavat probleemat saataisiin ajoissa hoidettua. Ajattelin jatkovierailuja 2-3 kuukauden välein. 

Lystiä olen aikoinaan käyttänyt useita kertoja fysioterapeutilla, mutta siitä ei tullut mitään. Koira ei kerta kaikkiaan pysty rentoutumaan toisen ihmisen tutkimiseen tai käsittelyyn. Hieron sitä itse.

Ei kommentteja: