sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Ylivirein sävelin

2 x hyl oli kisasaldo tänään Lystin kanssa. Mietin jo illalla ja etenkin aamulla lähdenkö lainkaan. Illalla pesin agilitykamppeet, jotten näytä kisoissa sottapytyltä. Pumppausvaiheessa pyykkikone rahisi, vongahti, hiljeni pahaenteisesti ja alkoi vilkuttaa valojaan. Putsasin poistopumpun (tai joku vastaava osa, ainut, mihin pystyy maallikko koskemaan) ja tsekkasin poistoputken, ei auttanut. Oli sitten varakamppeet kisoissa, mutta se nyt ei kovin haitannut. 

Radat olivat vaikeat. Eka radalla tuli 4 nollaa, koirakoita oli yli 70. Toisella radalla saldo oli vähän parempi. Helpotti, että moni Suomen huippu keräsi virheitä. Ja koska virheellisiä ratoja tuli niin älyttömästi, kanssakilpailijoiden kesken olin havaitsevinani kollektiivista hupia.

Lystin kanssa ei tosin oltaisi saatu läpi minkäänlaista rataa. Se oli kohtalaisen tyyni radan ulkopuolella, mutta lähdössä ekalla varasti, mistä on vaikea pahasti koiraa kurmuuttaa, kun se ei tietyissä olosuhteissa vain pysty istumaan yksin. Sitten se loikkasi kontaktin ja lopetin radan siihen. Tokalla ei varastanut lähdöstä, mutta neljäntenä esteenä olleen puomin kontaktin loikkasi, jonka seurauksena kävelin maaliin. 

Olen ennenkin sen todennut, mutta mietin asiaa jälleen: Lystin toiminta-alue on äärettömän kapea. Liian pienillä kierroksilla se hyytyy kuulostelemaan kummituksia ja mielensisäisiä paranoidisia ajatuksiaan, isoilla kierroksilla se ei ole ohjattavissa. Välissä on pieni sauma, johon pitäisi koira kyetä saamaan. Tämä sopiva alue vaihtelee sään, kisapaikan, muiden koirien, Jupiterin asennon ja sattuman mukaan. Luonnollisesti viretilan optimointi ei ole insinöörin hommaa vaan silkkaa magiaa.Pysähdyin kotimatkalla tankkaamaan. Se ei ollut helppoa, koska pankkikorttia ei löytynyt mistään. Muistin käyttäneeni sitä Berran kojulla. Löysin hiki päässä autosta setelin, jotta pääsin kotiin saakka. Kotipihassa kortti onneksi löytyi enkä ehtinyt sitä kuolettaa. 

Päivän hyvä juttu: eka sujuva takaakierto-persjättö kisoissa. :)

Ei kommentteja: