perjantai 5. heinäkuuta 2013

Check

Lykyn kanssa kävin tänään fysioterapeutilla. Ensin kävelytin ja ravuutin sitä ulkona suoraan ja pientä ympyrää. Kerroin alkuviikon kaatumisesta, jossa Lykyn takaosa liukastui takaakierrossa alta oikealle. Käsittelyssä vasemman lavan edestä löytyi kipeä paikka, sopien liukastumisen aiheuttamaksi venähdykseksi. "Pientä kireyttä" havaittiin siellä täällä. Käsin nämä aukesivat. 

Kokonaisuutena: Liikkeet on hyvät ja koira hyvässä kunnossa. Sen kroppa on muuttunut aikuisemmaksi. Jatkan jumppia: ristikkäisten jalkojen noston lisäksi kaikkia niitä ekstrajuttuja, mitä olen nytkin tehnyt, kuten laatikkotreenejä, ryteikössä kävelyä, peruutuksia, ryömittämistä ja uittamista. Seuraava aika riittää esim. parin kuukauden päähän. Helpotus! Toisaalta käynti oli myös muistutus siitä, että kyllä ne kaatumiset ja nopea harrastus jossakin näkyvät eikä käyty turhaan. 

Puhuin myös Lystin viemisestä. Sille käynti olisi ihan varmasti tarpeen. Sanoin, että koira on muutaman kerran ft:lla käynyt, mutta silloin sitä ei saatu rentoutumaan käsittelyyn. Lisäksi varoitin epäluuloisuudesta ja mahdollisesta arkuudesta. Ehdotin itse kuonokoppaa. Hän ei koiran ominaisuuksista hätkähtänyt. Katsotaan yksi kerta, jos koira on kuin katkarapu, täytyy miettiä muita juttuja sitten.

4 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Minäkin tykkään säännöllisesti käyttää koiria fyssarilla. Kiva kuulla säännöllisesti miltä koira vaikuttaa, kun harvemmin ne kaikkiin jumeihin reagoi, lähinnä vasta kun ovta kunnolla jumissa. Fyssaria on hyvä käyttää ennaltaehkäisyyn ettei niitä pahoja jumeja ehdi tulla. Ja koirat rakastaa fyssarilla käyntiä :)

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Sama motiivi täälläkin. Siksi on huono omatunto Lystin puolesta, mutta kun se ei ole kovin helposti vieraiden käsiteltävissä. On sille nyt aika varattu sentään.

Hanna kirjoitti...

Nitahan on myös pidättyväinen, mutta fyssarilla käynnit on aina sujuneet hyvin. Ekalla kerralla Nitaa jänskätti, mutta mä olin siinä vieressä silittelemässä niin hyvin se kumminkin sujui. Tokalla kerralla Nita muisti fyssarimme, ravasi sisään ja antoi pusut fyssarille, mitä ei tee kyllä ikinä vieraille ihmisille. Nita vaan jotenkin tykästy meidän fyssariin ja iloisesti ollaan nyt 2,5-vuotta käyty samalla fyssarilla.

Toivottavasti Lystikin ihastuu teidän fyssariin :)

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Kiitos rohkaisevasta kokemuksesta! Toivottavasti Lysti alkaa myös luottaa fysioterapeuttiin. Voi olla, että tykästyy heti. Toisten ihmisten kanssa on hyvinkin sinut ensinäkemältä.