lauantai 10. elokuuta 2013

Hehtaaripyssystä tarkkuusammuntaan

Kisasin Lykyn kanssa 3 starttia. Ei kirjaan vieläkään saatu merkintöjä. Radoissa ei ollut mitään vikaa, pidän Siimeksen radoista ja nytkin ne olivat odotusteni arvoisia. Ilma oli ideaali, +20, pilvipouta.

Plarasin musiikkia. Tämä sopii päivän teemaan ja jopa taustamusiikiksi:


Ensimmäinen rata oli hyppäri. Ihanaa loivaa mutkaa alusta loppuun. Lykky sai purra patukkaan hyvissä ajoin ennen rataa. Se pysyi hyvin lähdössä. Radalla se oli kiihkeä ja maali (ja saalis) silmissään painoi menemään minkä kintuistaan lähti. Tiputti ehkä kolme rimaa. Kepeille se ei taipunut, niille lähestyminen oli putkesta. Uudella yrityksellä vilahti putkeen, mistä tuomari risti kätensä. Hyvää oli se, että mentiin samaa rataa. Eikä niitä rimojakaan solkenaan tippunut, silloin olisin homman keskeyttänyt.

Toinen rata oli agilityrata. Nyt pidin odotusaikana Lykkyä käskyn alla ja syötin palkaksi keitettyä possunkieltä. Irrotin sen hihnastaan radan alussa, sitten seuruutin varsinaiselle lähtöpaikalle. Nyt ainut tavoitteeni oli pitää rimat ylhäällä. Nehän pysyivätkin! Toisaalta tällaisella täsmäohjauksella jäin jälkeen, mikä kostautui kulmassa vääränä ratana. Lisäksi yksi jarrutus oli turhan jämäkkä, jolloin koira pysähtyi ja kiersi hypyn, kuten tavallaan ohjasinkin. Kontaktit oli ok, muistaakseni kepitkin. Tästä radasta jäi hyvä fiilis.

Kolmannelle radalle valmistauduin samoin. Tältä koira tiputti yhden riman ja teki keppivirheen eli saatiin 10 vp. Keppivirhe oli sellainen, että takanaleikkasin aika kaukana ja kirin perään. Tämä pyrähdykseni oli toistaiseksi liikaa. Otimme kepit sitten alusta uusiksi. Puomilla koira pysähtyi ja liukui alastulon ohi, mutta annoin sen anteeksi. Yritys oli kuitenkin osua kohdalleen. 

Kotimatkalla mietin, että ihan alun perin ongelmana oli koko ohjaamisen ja yhteistyön ongelma. Ongelmia riitti eri sektoreilla kuin olisi hehtaaripyssyllä ammuttu. Nyt aletaan sentään kiertää jo 5 virhepisteen lähistöllä ja ongelmia on saatu tarkennettua. Kait se tilastopoikkeama tulee joskus nollankin suuntaan? Tällä hetkellä pahin ongelma on liian kovassa vireessä riman tiputukset ja kepit, osa ongelmaa on minusta lähtöisin, osa johtuu taidon puutteesta. Mutta nykyään alan jo tietää, missä koira menee - mikä on paljon se. Jatkan Lykyn rakentamista, mutten toivo rakentavani Iisakin kirkkoa.

Ei kommentteja: