perjantai 9. elokuuta 2013

Lykyn jälki

Ajoin Lykyn kanssa multapellolle. Tein noin 250 askeleen suoran jäljen (22.). Ruokaa oli vielä joka askeleella, koska en ollut varma, muistaako koira tauon jälkeen mihin jäätiin. Onneksi muisti. Hinku jäljelle oli kova, mutta itse jäljellä se jaksoi ottaa jokaisen askeleen rauhallisesti. Jos se alun perin kiskoi jäljellä asteikolla 1-10 arvosanan 10 verran, parina edellisenä kertana veto oli vain heikko tuntuma 1/10 ja tänään 2/10. Olen tyytyväinen.

Lysti jäi kotiin. Pelloilla on sen verran märkää, että sen tossut kastuvat enkä voi tassuja hauduttaa märissä kengissä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Tämä ei alkuunkaan liity asiaan, mutta itse nyt oman koiran tassuja seurailleena ja niitten ongelmaa pohtineena tahtoisin udella, mikä on teillä tassuissa ''vikana'', miten oireilee ja mikä on diagnoosi/oireiden syy? Kiitosta myös blogistasi, innolla seuraamme treenejänne ja kehitystänne. :)

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Lystin tassut oireilivat nuorena kylmänhaavaumilla pakkasilla. 3-vuotiaana se alkoi saada rakkuloita toukokuun alusta syyskuulle tassun pohjiin, lisäksi tuli ihottumaa ranteiden alapuolelle. Rakkulan puhjettua tilalle jää verestävä ja arka pinta, jonka umpeutumiseen menee pari vrk. Tätä kautta jatkuu syyskuulle. Allergiatesteissä löytyi noin 30 allergeenia alkaen ruoka-aineista erilaisiin maaperähomeisiin, siitepölyihin, ruohoihin ja tienvieruskasveihin. Taudinkuva sopii myös autoimmuunitaudiksi. Tiukka ruokavalio helpotti vähän oireita, mutta jos koira kävelee ruohikolla, sillä on seuraavana aamuna puhjenneet rakkulat tassuissaan. Tossujen avulla altistus saadaan minimoitua.

Todennäköisin syy on siis allergia, mutta alla saattaa olla pemfigus-sukuinen autoimmuunitauti, jonka oireilua allergeenien välttäminen vähentää.

Täällä on kuva: http://www.kolmiokorvat.com/2012/07/krak-ja-auts.html