tiistai 11. helmikuuta 2014

Neule

Koirieni mantteleissa etuosa jää ikävästi paljaaksi. Sain neulomisohjeet ja tein itse villapaidan, jolla saan erityisesti olat ja lavat suojattua. Paita tosin jatkuu häntään saakka, koska kait lämmin tuntuu kivalta lanneselässäkin. Sama mahtuu molemmille. Yllätyin vähän: Lykyllä ja Lystillä on sama rinnanympärys etujalkojen takaa mitattuna. Luulin Lykkyä isommaksi.

Lykky proudly presents:

8 kommenttia:

Eeva kirjoitti...

Oliko tuo vaikea tehdä (olen kutonut vain sukkia ja lapasia)? Touko haluaisi tuollaisen kanssa!

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Olen neulonut itse viimeksi 18 vuotta sitten enkä todellakaan ole mikään neuloja. Osaat varmasti. Vajaa viikko mulla meni enkä neulonut kuin iltaisin sen, mitä ehdin.

Täällä on ohje. Jouduin lisäämään silmukoita, koska omieni rinnanympärys oli isompi kuin isoimmassa koossa: http://www.yhteishyva.fi/viihde-ja-vapaa-aika/neuleohjeet-ja-askartelu/koiran-neule/0218010-77828

Novitan ja Dropsin nettisivuilta löytyy lisää vaihtoehtoja.

Eeva kirjoitti...

Kiitti! Miten iso Lykky tuosta rinnan kohdalta sitten on ja montako silmukkaa lisäsit?

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Lykyn ja Lystin rinnanympärys etujalkojen takaa on 74 cm. Kun neule neulotaan lanneselästä alkaen, lisäsin vähän ennen säkää yhteensä noin 12-16 (?) silmukkaa vähitellen, noin 2-4 per joka toinen kierros, osan näistä silmukoista mahan alla menevään joustavaan neulokseen. Samoin etujalkojen välissä mulla oli 4 tai 6 silmukkaa enemmän. Myös etujalkojen aukoista tein 4 silmukkaa isommat kuin olisi kuulunut. Lahkeetkin olivat pari silmukkaa leveämmät aluksi, kaventelin niitä reippaammin, jäävät vähän turhan löysiksi silti.

Lopuksi selkäosaan neulotaan reunat joustinneuleella. Sitä neuloin enemmän kuin 3 cm, jotta sain neuleen yltämään lähemmäs häntää. Ehkä alun perin selkäkappaleen olisi voinut tehdä vähän pidemmäksi, mutta en ollut oikein varma, miten ohje menee.

Vähän siis soveltelin, mutta ohje on helppo ja eikä siinä voi metsään mennä.

Ensin neule näytti kamalan napakalta, mutta nyt on jo löystynyt normaalin oloiseksi. Koirakaveri vahvisti, että 7 veljestä -lanka venyy käytössä.

Sarianne kirjoitti...

Naurattaa tuo Lykyn ilme :D

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Mulla tuli mieleen Viidakkokirjan Kaa. Yhtä lempeä katse. :)

Sarianne kirjoitti...

Totta! :D :D Kaalta se näyttää!

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Kaa olisi ollut sille hyvä nimi muutenkin, noin Boan penikkanakin. Ehkä vielä järjestän ristiäiset?