torstai 12. kesäkuuta 2014

Agilityjuttuja

Kävin Lykyn kanssa tiistai-iltana treenaamassa agilitya ulkokentällä. Vieheleikitin ensin ja ohessa. Lykky oli juuri sopivassa mielentilassa.

Tänään oli seuran epäviralliset kilpailut, mutta en osallistunut kummallakaan koiralla. Lystin tassut ovat pumpulissa viikonloppua varten enkä halua kiirehtiä Lykyn kanssa. Lisäksi koirain ruoka-auto tuli kesken kisojen ja lähdin sinne ruokaa jonottamaan.

Pitkän pähkäilyn jälkeen päätin, etten osallistu SM-kisojen joukkueeseen. Se olisi ollut turhan riskialtista Lystin tassujen suhteen. Osallistun vain yksilökisoihin. Voi olla, että perun vielä hotellinkin. Lystin kanssa ei nimittäin hotellissa paljon nukuta, raps-raps-raps. Koska se selvästi stressaa, olisi varmastikin parasta nukkua kotona edeltävä yö. Toivon, että tassuihin ei ilmaannu uusia muutoksia, jottei koko reissu jää väliin.

Katsoin agilityn SM-kisojen lähtölistojen rotuja. Tänä vuonna makseja on 211. Niistä on bordercollieita 94 (45 %) ja kelpieitä 26 (12 %). Belgianpaimenkoiria on 23 (11 %), joista tervuja 9 (4 %), groenendaleja 8 (4 %) ja malinoiseja 6 (3 %). Australianpaimenkoiria on 15 (7 %).

V. 2013 makseja oli 229 kpl, joista bordercollieita 96 (42 %), belgejä 26 (11 %), australiankelpieitä 25 (11 %) ja australianpaimenkoiria 20 (9 %).

Kahden vuoden perusteella bordercollieiden ja kelpieiden osuus lisii, belgiedustus pysyy ennallaan, australianpaimenkoirien osuus vähenee.

Ei kommentteja: