perjantai 26. syyskuuta 2014

Ryhmätreenit + iltalisäys

Otin Lykyn mukaani ryhmätreeniin. Lumisena päivänä jätin Lystiltä tossut pois ja se kostautui etutassujen ärtymisellä. 

Radan alkuosa oli aika suoraviivainen ja siinä oli erilaisia hyppyjä. Ensin kaksi tavallista hyppyä vinottain, sitten pituus, hyppy, rengas ja u-mutkassa muuri just hankalasti käännettynä. Otin Lykyn pituuden liepeiltä vastaan ja lähdin litomaan kohti päätyä. Koira aloitti tulla miljoonaa. Pian säikähdin. Kovavauhtisen pituuden jälkeen Lykyn hypyt olivat aivan kamalan näköisiä. Lykky tiputti pituutta seuraavan hypyn, jotenkin vauhdissa muljautti itsensä vinosti renkaan läpi ja kaatoi koko muurin. Tämän jälkeen tarkistin etäisyydet. Pituuden jälkeen oli vain 4 metriä seuraavaan hyppyyn ja se aiheutti tämmöisen ketjureaktion, josta koira onneksi selviytyi ilman fyysisiä vaurioita. Tsekkasin muut estevälit ja aloitettiin rata suosiolla pituuden jälkeen. Muurille kävin koiran reitin korjaamassa paremmaksi.

Suorien osuuksien jälkeen tuli pari 90 asteen käännöstä, joissa rytmitys käänsi parhaiten. Toinen niistä käänsi A:lle aika täpärästi, kisoissa olisin sanonut tuomarille. Lykky kääntyi, mutta sain olla tosi tarkka enkä mennyt kuin kerran sen kohdan A:lle saakka. A:n ali menevän putken jälkeen koiraa piti vähän hankalasti survoa hypylle ja putkeen. Kokeilin sitä kahta eri kautta. Keinun jälkeen oli takanaleikkauskuvio, jossa kannatti rytmittää kahdessa kohtaa ja Lykky sen hyvin selvittikin. 

Kontaktivirheitä koira ei ottanut millään kontaktilla. :) Alastulolta lähtee liikkeestä, jos vaan annan. Jos pidän pääni, koira pysyy.

Rytmityksestä muistin taas, että hetken hidastuksen jäkeen on heti jatkettava matkaansa. Pitää muistaa tsekata myös treeniradat koiran turvallisuus huomioiden.

Lykky on kyllä hauska pikkulasten kanssa. Radan reunalla ja ajoittain radallakin oli treenikaverin pienet lapset, vähän vaahtosammutinta isommat. Pidin aluksi Lykkyä silmällä, kunnes huomasin, ettei se lapsista välitä yhtään. (Ei sellaista epäilyä ollutkaan, mutta halusin olla varovainen, koska pikkulasten kanssa se ei ole ollut sitten pentuaikojen.) Ratasuorituksen aikaan lapset (yllättäen) juoksivat ihan putken vierestä ja uutta rataa tutkiessa kirmailivat omia touhujaan. Niin myös Lykky. Jollakin tasolla se heidät noteerasi, mutta päätti, että leikkikööt keskenään. 

Iltalisäys: Lystin kontrollivirtsanäyte oli puhdas. Huonoa on se, että se on liian laimeaa. On ollut joka kerta aiemminkin. Ominaispaino on nyt 1.013. Hyvää on se, että joka kerta, kun Lysti on toistaiseksi tiputellut, aina vaiva on johtunut infektiosta ja on korjaantunut parissa päivässä.

Ei kommentteja: