tiistai 30. syyskuuta 2014

Vähän videota

Sain houkuteltua pojan hallille, joten otettiin videolle muutama puomin ylösmenokontakti (nrot 450-460) ja siksakkitreeni. Ne ovat alla. 

Sattuipa oiva pysäytyskuva ylösmenotreeniin, hehheh. Kerran tassu meni ylärajalle, muuten Lykky teki hyvin.


Siksakkitreenin voi ohjata maltillisemman koiran kanssa valsseilla, mutta jos epäilee nopeuttaan, on takaa ohjaaminen järkevintä. Niin tekisin Lystinkin kanssa. Tarkoitus on jarruttaa eli rytmittää ennen käännöstä, jotta koira tietää sellaisen olevan tulossa. Lisäksi suunta pitää näyttää ajoissa, jotta treenikaaveri hyppäisi kuono oikeaan suuntaan. Heti rytmityksen jälkeen pitää jatkaa kovaa, jotta se jatkaa matkaa.  Välillä ajoitukseni menee kohdalleen, mutta varsinkin lopussa ohjaus jo jätättää. Tuo on minulle oikeasti vaikeaa, varsinkin noin monta peräkkäin.


Lysti on edelleen kotimiehenä. Etutassut ovat paranemaan päin, mutta sunnuntaina näytti siltä, että koira pitää viedä eläinlääkäriin. Tassujen perusteella riisiseitipuuro on parempi kuin kauraseitipuuro. Kaurakokeilu aloitettiin viime viikolla ja päätetään tänään. Voi olla, että tehtiin väärät johtopäätökset, mutta en halua katsoa linkkaavaa koiraa yhtään enempää kuin on pakko.

Alla oleva kuva on otettu eilen. Ranteessa oleva vaalea ja kiiltävä on sinkkivoidetta. Punainen alue on koiran auki nirhimää ihoa ja osin ison rakkulan alta paljastunutta ihoa. Nuolet näyttävät ex-rakkulan reunat. Alta paljastunut mustakin alue vetisti ja aristi aluksi. Vetistävän alueen päälle laitoin silikonisia palovammalevyjä, joiden päälle haavataitoksia imemään nestettä ja pehmentämään sidosta ja päällimmäkseksi tossun. Koiraparka. :( Takatassuissa ei ole muutoksia eikä etutassuissakaan noita isoja anturoita lukuun ottamatta.

29.9.
Tänään tassu näyttää tältä. Kuva on tärähtänyt, mutta paranemisvauhti ällistyttää. Tuo vaalea pöppö on vanua. Punaista aluetta ei enää ole, se näkyy enää lievästi rusehtavana, umpeutuneena alueena, ja anturassa rakkulan jälki jatkaa häviämistään. Uutta karvaa kasvaa jo. Silti ei kiitos näitä enää yhtään.

30.9.

Ei kommentteja: