keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Ylösmenoja

Eilen kävin molempien kanssa (karhu)mökkireissulla. Uusia isoja tassunjälkiä ei näkynyt. Söin puolukoita, keräsin lampaankääpiä ja tatteja. Koirat saivat juosta metsässä ja rannalla. Vedessä räpläsivät myös: Lykky teki delfiiniloikkia, Lysti kahlaili polviaan myöten. Oli lämmintä, 21 astetta varjossa ja auringossa enemmän. Silti en tohtinut vesileikkejä pitkään katsoa, koska veden lämpötila oli kysymysmerkki. 

Kuvassa on alastulon 2on2off.
Tänään kävin Lykyn kanssa hinkkaamassa taas iänikuisia kontakteja. Jos lievä turhautuneisuus paistaa läpi, niin senkun paistaa. Aika hyvin se täppää, mutta heti, kun alle tulee enemmän esteitä, kontakti unohtuu. Nyt marmatin pariin kertaan, kun hyppäsi ylösmenon yli. Seuraavalla sitten osui. Tätä mietin pitkään jälkikäteen. Voinko noin 380 toiston kohdalla olettaa, että se osaa vai enkö? Saanko marmattaa vai pitääkö olla vain neutraali? Riittääkö sille pelkkä epähuomio, jos menee ylösmenokäskyn läpi vai palkkaako itse puomin juokseminen niin paljon, että ei riitä?

Toisena juttuna treenattiin takaakiertoon lähetyksiä kauempaa. Hienosti se tulee yli ja hyvin ehdin itse alta pois. Näitä pitäisi Lystinkin kanssa treenata, mutta se potee tassuaan, silmäkulma on turvoksissa (allerginen reaktio) ja antibiootti vti:oon päällä edelleen, joten saa toipua rauhassa.

Palaan Lykyn treeniin. Lopuksi kokeilin puomin vierellä, tarjoaako se ylösmenoa. Ei tarjonnut, vaan alasmenokontaktia. Se on siis hyvin vahvana edelleen. Viittilöin sille, että "nää ois niinku menosuuntaan", jolloin koiruus tarjosi ylösmenoa, mistä sai isot kehut. Toisti kahdesti saman. 

Palkkaamisesta: Vieheleikitin Lykyn ensin. Upeasti se taas rauhoittui. Sen jälkeen palkkana oli viehe lyhyiden ratapätkien jälkeen. Vieheenä toimi vihreä lussupallo. Se pomppii alustalla mukavan ennustamattomasti.

Lykkyhän on aina ollut samanlainen. Aluksi tuntuu, ettei se opi mitään, mutta sitten kun sillä raksuttaa, se toimii kuin junan vessa. Sitä ihanuutta odottelen. :) Lysti taasen on aina ollut sukkela käsittämään, mitä siltä halutaan. Kotimatkalla mietin, että ensi kerralla otan ihan vaan ylösmenon tarjoamista. Se on saatava vahvaksi. Eipä muukaan auta.

Ei kommentteja: