lauantai 28. helmikuuta 2015

Kisoissa

Olin Lykyn kanssa 2,5 kk tauon jälkeen kisoissa. 

A-rata oli Anders Virtasen käsialaa. Se oli sopivan mutkitteleva agilityrata. Lykky otti puomin ylösmenolta vitosen. Oli omaa syytäni, sillä sanoin kontaktikäskyn vasta edeltävän hypyn jälkeen. Toisessa kulmauksessa tipahti rima ennen A:ta. Hidastuksesta katsoin, että hidastin ja just, kun Lykky oli riman päällä, otin sivuaskeleen. Kymppi siis sieltä.B-rata on alla videolla. Kepeillä oli tarkoitus tehdä persjättö ajoissa, mutta muistin sen vasta, kun Lykky oli jo hyvää matkaa pujotellut. Väännyin myöhässä eteen, mutta onneksi Lykky paikkasi ja hyppäsi seuraavan esteen varmasti. Puomin jälkeistä elämää jännäsin myös. En halunnut vaihtaa puolta puomin jälkeen, joten oli leikattava takana. Onneksi Lykky piti riman, vaikka käännös vähän venähti. 


C-rata oli suoraviivaisempi Nybergin Johannan rata. Ehkä B-rata vei parhaimman terän ja jämäkkyyden ohjauksestani. Lykky otti keinun ylösmenolta vitosen, lähti A:n alastulolta ennakkoon ja sukelsi u-putken väärään päähän. Loppu meni virheittä. Hyl tältä radalta. 

Vireen puolesta onnistuttiin kahdella eka radalla, kolmannella hallinta rakoili kontakteilla. Mielestäni tavoitin rauhallisen ohjaustunnelman muuten, paitsi tuossa yhdessä keppikohdassa. Nopeassa kunnossa Lykky on. Molemmilla kellotetuilla radoilla se oli yli kolme sekuntia nopeampi kuin seuraavaksi nopein koira (bc). Se siis voitti B-radan. Jos agilityssa lyötäisiin vetoa, joku olisi saanut hirmuisen kertoimen kiinni. ;)

Maanantaina Lykky steriloidaan hankalien valeraskauksien takia. Siitä tulee vähintään 6 viikon kisatauko, vaikka kaikki menisi hyvin.

2 kommenttia:

Sarianne kirjoitti...

Onnea vielä nollasta! Hieno rata! :)

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Kiitos Sarianne!