sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Piirinmestari Lystikki

Tänään pidettiin kotikisat ja samalla miteltiin kennelpiirin piirinmestaruudesta. Koska niskaan juili jonkin verran, en riskeerannut, vaan annoin Lystin Lahikaisen Marjan ohjattavaksi. Heillä oli yhteisiä harjoituksia takanaan kaksi kappaletta, mutta luotin Marjan belgin ohjaamisen taitoihin. Luottamus palkittiin.

Ekana oli C-agilityrata, joka ei kuulunut piirinmestaruusratoihin. Lysti ja Marja tekivät nollaa ihan loppuun saakka, kunnes Lysti teki lystit: pompahti puomin alastulolta u-putken väärään päähän ja se oli hyl sitten.

Seuraava oli B-agilityrata, joka kuului pm-ratoihin. Siinä oli heti alussa puomin ja putkiansan välttämistä ja puomin jälkeen vielä kiperämpi paikka taittaa koiruus putken oikeaan päähän. Muitakin pohdittavia paikkoja löytyi. Lysti oli kuulolla tai Marja jämäkkänä, miten sen parhaiten muotoilisi, ja koira siis totteli. Nollalla maaliin ja sijoitus 5.

Viimeisimmäksi oli A-hyppyrata, joka kuului pm-ratoihin. Lystillä ja Marjalla oli nolla alla ja olivat kultamitalissa kiinni. Se oli kivan oloinen rata, joka tosin vaati linjaamista ja sillä tavalla miettimistä. Minua jännitti julmetusti seurata radan etenemistä, vaikka luotin Lystiin ja Marjaan, mutta ainahan voi sattua vaikka mitä. Nollan he taikoivat. Tämä tarkoittaa kennelpiirin piirinmestaruutta ja pääsylippua SM-kisoihin ensi vuonna. Huikeaa!


Jäin tarkoituksella näkyviin radan reunalle. Lysti katseli minua ennen starttia, mutta lähtöön asetuttuaan keskittyi rataan ja radalla ohjaukseen. Tiesin, ettei sillä ole hätää, kun se haukkui häntä tötteröllä. Hieno Tikkinen!

2 kommenttia:

Eeva kirjoitti...

Hienoa, Lystikin on pinkonut pikavauhtia. :D Onnittelut!

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Kiitos!