lauantai 2. tammikuuta 2016

Lystikin kanssa 0-5-0

Lähdettiin Lystin kanssa pitämään hauskaa Salme Mujusen radoille. Olin ilmoittanut Lykyn hyppärille, mutta jätin sen kodin lämpöön. Ulkona oli -15. Lystille puin ensin villaloimen ja päälle toppaloimen, lämmitin välillä autoa ja pidin Lystiä seuranani lämmitetyssä hallissa. Ei se onneksi palelevan oloinen ollut. Minullakin oli kaksi takkia ja toppakengät. Radalle sentään riisuin kevyempiin. 

Eka rata oli agilityrata. Heti lähtöhypyltä lähetin Lystin suoran putken toiseen päähän. Jäin itse lähtöhypyn puolelle ottamaan Lystin putkensuulta vastaan ja lähetin kepeille. Siitä hypyn kautta sukellutin koirani putkeen, miltä slalom-hypyille ja takaakiertoon, miltä A:lle. A:lta piti ottaa ei-looginen u-putken suu. Lysti uskoi valssiani ja niin putkiansa vältettiin. Siitä matka jatkui keinulle, hypylle, suoraan putkeen, u-putkeen ja maalihypylle. Nollalla oltiin maalissa, 4,57 m/s, -16,92. 

Toinen rata oli miltei ensimmäinen toisin päin. Lähtöhypyltä lähetin pimeään putkikulmaan u-putkeen, miltä keinulle ja hypyn kautta A:lle ja taas ei-loogiseen u-putken päähän. Jälleen valssi toimi. U-putkelta suoraan putkeen, hyppy ja suoraan putkeen. Sen jälkeen hyppyrinkula, miltä suoraan putkeen, jolta hyppy ja kepeille suht suoraan linjaan. Olin rataantutustumisessa kaavaillut tähän takana leikkaamista, koska kepit olivat sen verran sivussa linjasta. Toisaalta olin päätellyt, että Lystin pitäisi noin suorat kepit löytää. Toteutus olisi lopulta voinut olla toisenlainen. Jäin nyt Lystistä jälkeen ja vielä vähän hidastin, jotten puske sitä kepeillä. Lysti reagoi hidastukseeni, kääntyi radan sisäpuolelle päin laukkavoltille, miltä kepeille ja maaliin. Harmillinen vitonen siis!

Kolmas rata oli hyppäri, etukäteen putkihullun Lystin kanssa aivan toivottoman tuntuinen rata, mutta todellisuudessa mukavan mentävä. Rata menee hauskimpien hyppäreiden kolmen kärkeen.


Rata lähti kuvan vasemmasta alalaidasta keltaiselta hypyltä (1). Siltä jatkettiin keltavihreään (2) ja mustaan (3) suoraan putkeen, miltä vasemmalle keltaiselle hypylle (4). Mulle tuli kiirus, joten oikaisin keltaisen hypyn vasemmalle puolelle. Sen jälkeen kurvasimme peremmälle oikealle punaiselle hypylle (5) takaakiertoon, mille ehdin pakkovalssiin. En kierrättänyt siivekkeen ympäri, vaikka sekin olisi ollut mahdollista. Siltä kirmasimme suoraan perimmäiselle punaiselle hypylle (6) ja siltä hypylle (7), joka kuvassa jää kokonaan kahden ihmisen taakse. Sille takaakierto, siivekkeen ympäri kierrätys, suoritimme sen niistolla. Takana houkutteli putkensuu (8), mikä vältettiin. Tämän putken (8), joka sijaitsee kuvassa vasemmassa takakulmassa, vuoro koitti vasta äskeisen hypyn jälkeen. Siltä reitti toi hypylle (9) ja kepeille (10). Tulin putken sisäpuolta ja nyt leikkasin Lystin takana ennen hyppyä. Sillä se kääntyi sopivasti kepeille. Sen jälkeen leikkasin takaisin keppien sisäpuolelle. Pujottelusta lähetin Lystikin keltavihreään suoraan putkeen (11), miltä piti koukata takaakiertoon vasemmalle punavalkealle hypylle (12). Kuvassa tämä hyppy on kahden ihmisen vieressä. Kierrätin Lystin siivekkeen ympäri taas niistolla, minkä Lysti luki hyvin. Kaiken kaikkiaan on ihme, että se yleensä tuli ohjaukseen. Hypyltä jatkettiin mustaan putkeen (13), miltä oikealle punaiseen suoraan putkeen (14). Kuvan ulkopuolelle jää u-putki (15), jonka looginen pää oli seuraava osoite. Siitä ulos putkahdettua oli jäljellä maalihyppy (16), mikä sijaitsee kuvan oikeassa alalaidassa. Tehtiin kuin tehtiinkin nolla! Tämä oli riemullista! Etenemä oli 4,87 m/s, -18,97. Kärki meni reilu 3 sekuntia lujempaa. Sijoituimme 11.:ksi. Koirakoita oli 48.

Hyvää: 
  • Lystin kontaktit
  • Hyppyvarmuus
  • Ansaputkien ohitukset
  • Lystin voi lähettää ja sehän lähtee, triplakuittaa mennessään: vinkaisee, vongahtaa ja haukahtaa.
Huonoa:
  • Ohjausmokani kepeille: Olisi pitänyt pysyä alkuperäisessä suunnitelmassa ja leikata takana jo toisella radalla tai edes jatkaa juoksua eikä jarruttaa Lykkyä pois linjalta. No, opiksi tämä.
  • Lähdöissä Lystin on taas vaikea pysyä. Viimeisimmällä radalla se pelkäsi takana ollutta isoa metallista ilmastointiputkea, joten en voinut siltä vaatia liikoja. Se lopulta varasti, joten tuli aika kiire, kun oli nuo suorat putketkin...

Ei kommentteja: