sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Voihan tassu sentään

Eipä Lystin tassu ehtinyt parantua. Se arkoi tassuaan soralla, joten ei sitä kisoihin voinut viedä revittelemään. Toivottavasti käpälä on viikon päästä kunnossa, jotta päästään starttaamaan SM-kisoissa. Varsin turhalta tuntuu nollien keruu ja kisaaminen, jos kauden päätavoite jää väliin. Joukkuepaikasta me jo luovuimme. Lykky nousi varakoiraksi.


Pehmeällä metsäpolulla Lysti liikkuu normaalisti, joten kävimme metsälenkillä ja uimassa. Muuten koira on käynyt vain lyhyet pissalenkit ja maannut kotona milloin missäkin. 

Tossurumba tuntuu kesä kesältä yhä kuormittavammalta. Tossut eivät lenkillä pysy ihan kunnolla jaloissa enkä tiedä tökkivätkö ne kynsiin tai hankaavatko jalkoja. Keskustelen eläinlääkärin kanssa. Hoitovaihtoehdoista on käsittääkseni jäljellä antibiootti ja siklosporiini. Yhtenä kesänä Lysti söi antibioottia pidemmän aikaa. Tällöin tassut pysyivät kunnossa eikä sivuvaikutuksia tullut. Siklosporiini olisi uusi tuttavuus uusine sivuvaikutuksineen. Kortisonista Lysti hyötyi, mutta maha ja haima eivät kestäneet.

Lykky oli kaverinani pihahommissa. Köytin sen terassin aitaan kiinni. Jos se on talon takana eikä näe minua, se aika ajoin haukahtaa. Kun se saa pitää minut näköpiirissään, se on ihan hiljaa, vaikka ohitse kulkisi vihaamansa naapurin narttu (kts. kuva). 


Rusakonpoikanen käy pihallamme iltapalalla. Tiedän Avara luonto -ohjelman jakson alkaneen, kun Lykky mouruaa matalasti. Otin siitäkin tilanteesta kuvan.


2 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Toivottavasti tassu paranee ja pääsette kisaamaan! Lyky käyttäytyy hienosti :) Täällä on ikkunat räkäroiskeissa ja portti heiluu, kun naapurin koirat kulkevat Pikin kadulla.

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Lystiltä aukesi toinenkin etutassu. Kisaratsuni on nyt hölvätty sinkkisalvalla ja tossutettu.

Taisi naapurikin hämmästyä kävellessään ohi aina niin tyynen (se on oikeasti) cane corsonsa kanssa. :D