sunnuntai 4. kesäkuuta 2017

"Pukeudu kunnolla, siellä on nyt kesä!"

Tassu umpeutui vasta keskiviikon tietämillä. Lystillä kävi fysioterapeutti perjantaina. Vakiojumit olivat lanneselässä ja rintarangan etuosassa, mutta ne saatiin käsiteltyä.

Tänään kipaisimme kisoihin "treenaamatta paras" -mottonani, tassuvaivaisella koiralla kun ei treenata. Motto ei tänään kantanut hedelmää. 

Aurinko paistoi, auton mittari näytti 8 astetta. Kaulaliina, huppu ja hanskat eivät olleet liioittelua pohjoisesta puhaltavassa viimassa. Erityisongelmia toi puuskainen tuuli, jonka vuoksi lähdön ja maalin välissä ollut toimitsijateltta lepatti Lystistä pelottavasti. Se teki siitä säikyn ja oudon ohjattavan - siinä mielentilassa yhteistyömme ei kuki.

Lysti teki joka radalla keppivirheen. Ekalla radalla putken jälkeen olisi voinut tehdä valssin ja tunkea siitä koiran kepeille 90 asteen avokulmaan. Päätin jäädä jälkeen ja rytmittämällä ja vetämällä ohjata Lystin kepeille "koska pitäähän sen osata". Lysti upposi eka väliin ja jatkoi siitä suoraan kääntymättä pujottelemaan. Uudella yrittämällä se lähti pujottelemaan, mutta kylki osui pahaan puukeppiin, jota Lysti säikähti. Otettiin kepit vielä kertaalleen ja kehuin sen rohkaisevasti, kun se sai ne lopulta pujoteltua. Mitään muita virheitä radalla ei ollutkaan. 

Toisella radalla kepeille kuului mennä 90 asteen sulkukulmaan. Tässäkin tuli joku fiba eikö se kääntynyt toiseen väliin vai miten se oikein meni. Tällä radalla mentiin myös sama putki kahdesti, vaikkei olisi pitänyt. Lähtö ja kontaktit sen sijaan olivat hyvät. 

Kolmas rata oli hyppäri, missä kepeille mentiin taas 90 asteen sulkukulmaan. Lysti ei taipunut toiseen väliin ja minulta pääsi spontaani ***kele, mikä ei kauhukeppejä pujottelevan kisakaverini mielialaa varmaan nostanut. :( Muuten olisikin ollut nolla.

Lysti ei ole ikinä ollut kovin vahva pujottelija ja säästelen sitä jo. En mahda itselleni mitään, että kaipailin Lykyn kepittelytaitoa.

Nyt sitten jännään tassuja, kuplivatko ne. Jos eivät kupli, tiedän, mitä treenataan. Siklosporiinia menee nyt 20 kg:n mukaan joka päivä. Toivon annoksen riittävän.

Ei kommentteja: