lauantai 2. syyskuuta 2017

Melkoranta

- Kriih, swiih... Mikä ihme tätä mikkiä vaivaa? Ai jaa, oho, olisit heti sanonut. No hyvää iltapäivää täältä Kouvolasta hyvät kuulijat. Täällä on Melkoranta äänessä. Täällä on juuri alkamassa kolmosluokan agilitykilpailut. Ensimmäisenä mennään hyppyrata. Tuomarina häärii Lahikainen ja paikalla on Lysti ohjastajansa kanssa. He lähtevät jo toisena. 
- Rataantutustuminen on päättynyt ja ensimmäinen koirakko tulikin jo maaliin. Nyt lähtöön astelee Lysti ja ohjaajansa. Lysti jää istumaan. Se otetaan vähän lentävällä lähdöllä mukaan ja heti toisen esteen takaakiertoon. Takana on putki, mutta se ei Lystiä kiinnosta. Siitä kepeille ja Lysti pujottelee hyvin. Ohjaaja erkanee, ohjaa seuraavan hypyn yli ja seuraavan takaakierron ottaa päällejuoksulla ja persjätöllä. Siitä irrotaan pituudelle ja hypylle ja ohjaaja lähettää Lystin putken päähän. Sinne vanhastaan putkihullu Lysti uppoaa. Ohjastaja vaihtaa puolta, ohjaa kisakaverinsa hypyn kautta takaakiertoon, tekee taas päällejuoksu-persjätön ja tuikkaa koiran putkeen. Seuraavan hypyn jälkeen kaarros venyy ja venyy, mutta ohjaaja saa koiran ohjaukseen. Näyttipä hän huonosti koiralle käännöstä ennakkoon! Seuraavalta hypyltä 180 asteen käännös putkeen ja hyvin sujuu. Hyppy, 180 astetta taasen ja maaliin. Se on nolla! Kerrassaan mainiota. 
- Nyt minulla on vieressä Lystin ohjaaja. Miltä tuntuu?
- No hyvältä nolla tietysti tuntuu. Lysti kesti hienosti kepeillä erkaantumiseni. Lopun monen metrin turha kierros harmittaa, se maksaa ajassa. Lysti oli kyllä mainio.
- Te olitte kuitenkin kolmansia, mitä siitä tuumaat?
- Oho, yllättävän korkealla. Kiva on päästä palkintopallille.
- Tästä klikkaamalla nettikuulijamme voivat katsoa radan uudelleen: 


- Nyt on alkamassa agilityrata. Lysti onkin jo startissa. Ensimmäinen hyppy näiinnn, sitten rengas, miltä käännös u-putkeen. Ei ongelmia. Siitä puomille, hieno ylösmeno, mutta onpa alastulo nyt hilkulla ja koira vielä haukkuu. Lystillä on nyt melkoinen meininki. Siitä hypyn ja okserin kautta u-putken epäloogiseen päähän, hyvin sujuu. Sitten keinulle ja seuraava hyppy kierrätetään, nyt taitaa tippua rimakin. Takaakierto ja seuraava slalomin tapainen, siitä hyppy ja A:lle ja voi sentään! Lysti hyppää kontaktin yläpuolelta, taas oikein haukahtaa innosta mennessään ja uppoaa putkeen. Kuulostaa siltä kuin ohjaajansa kiroaisikin. Siitä pari hyppyä ja kepeille, tämä sujuu. Keppien jälkeen valssi ja hyppy, ja seuraavakin hyppy, jonka taakse Lysti ajautuu ja se on hylkäys. On jo ohjaajan ote herpaantunut. Vielä maalihyppy ja hylätty rata on viimeistelty.
- Miltä nyt tuntuu?
- No, olisi pitänyt keskeyttää rata jo puomille. Seuraavalle radalle ei ole muuta tavoitetta, kun pitää kontaktit kunnossa.

- Ja näin alkaa päivän urakka lähestyä loppuaan. Kilpailijoita odottaa agilityrata ja Lysti käskytetään lähtöön maahan. Siitä lähdetään vinottain kaksi ensimmäistä estettä, kolmas takaakierto. Siitä putkeen, hyppyyn A:n taakse ja tiukka käännös u-putken epäloogiseen päähän. Sujuu. A:lle ja kuuletteko mitä ohjaaja huutaa?! Nyt otat sen kontaktin! Ja Lysti ottaa. Siitä koira lähetetään u-putken pään ohi kepeille ja nyt näyttää hyvältä. Siitä u-putkeen, hyppy ja okseri, jolta käännös keinulle. Ohjaaja pitää kontakteista kiinni ja niin pitää Lystikin. Siitä putkeen ja putken jälkeen pitkittäinen hyppy ja kolmen hypyn slalomin omainen sarja. Se ohjataan taaksetyöntönä ja päällejuoksuna, seuraava suoraan ohjaten, sitten valssilla, käännös, puomille, rengas ja maalihyppy. Ja se on taas nolla! 

Ohjaaja häipyikin Lystinsä kanssa kävelylle. Nyt kuulutetaan tulokset ennen palkintojenjakoa. Lysti voitti tämän radan. Ohjaaja pörröttää koiraansa. 
- Miltä tuntuu?
- Hienolta, ihan tässä liikuttuu. Miun Mössykkäin. En tiennyt yhtään, paljonko muut tekivät nollia. Lystihän ei ole enää mikään nuori tyttö ja näyttää paranevan kokemuksen karttuessa. Oppii vissiin lukemaan ajatuksiani.
- Mitä seuraavaksi? 
- Kisaamista jatketaan  ja tuon pennun kanssa opetellaan elämistä.
- Onnea vielä! Onko biisitoiveita?
- Aina! Tällä fiiliksellä tankkaa pitkäksi aikaa. Eniten olen iloinen siitä, että ennen viimeisintä rataa oli taas "minusta ei ole mihinkään" -olo ja "nyt olisi syytä onnistua" -olo, mutta sain ne käännettyä just parhain päin. Tässä Musiikkia.

Ei kommentteja: