tiistai 23. lokakuuta 2018

Nordea palvelee

Yhtenä päivänä pankkikorttini kävi toimimattomaksi. Tilasin uuden. Sen luvattiin tulevan postissa viikossa. Tarvitsin rahaa sitä ennen. Käteistä oli jonkin verran jemmassa, mutta ei tarpeeksi esim. varattua eläinlääkäriä varten. Tilillä rahaa oli tarpeeksi.

Jonotin verkkopankissa Nordean Chat-palveluun kysyäkseni, saako täkäläisestä konttorista Visa Electron -korttia. Ennenhän ne sai tiskiltä. Jonotusaika oli aluksi 4 minuuttia, sitten se hiljalleen lisi 15 minuuttiin, minkä jälkeen yhteys katkaistiin.

"Kipaisin" pankin paikalliseen pääkonttoriin, ainut, joka on enää täällä olemassa. Paikalla oli kaksi virkailijaa, 2 ihmistä jonossa ennen minua. Jonotin 25 minuuttia. Virkailija kertoi, että voi tilata Visa Electronin, mutta se tulee postin mukana. Käteistä ei enää anneta. Hän kysyi, olisiko minulla joku kaveri, jolle voisin tehdä tilisiirron ja joka nostaisi rahaa puolestani. Tai - onko minulla tiliä toisessa pankissa, mistä voisin nostaa rahaa? Viimeisin kysymys oli hyvin valaiseva.

Onneksi eläinlääkäriasema on tuttu. Siellä tekivät laskun, jonka pystyin maksamaan verkkopankissa saman tien. Ruokaostokset hoituivat komerosta löytyneellä lahjakortilla ja bensan tankkaus jemmaseteleillä. (Ei ole muuten enää paljon bensa-asemiakaan, joissa bensansa voi maksaa käteisellä.)

Opit: 1. Pidä yhä käteistä jemmassa. 2. Pidä huoli, että sinulla on kaksi pankkikorttia, vaikka kuinka pankkivirkailija olisi suositellut sinulle vain yhtä korttia, jolloin maksua ei mene turhaan toisesta kortista. 3. Valitse pankki, josta voit nostaa käteistä.

Ei kommentteja: