torstai 20. kesäkuuta 2019

Tomban tokot

Päästiin Giblin kanssa tokoryhmään. Harmi vaan, että koutsi jäi lomalle, mutta jatketaan elokuussa. Siinä välissä ryhmä jatkaa keskenään.

Ensin oli paikkamakuu ryhmässä. Eihän me tätä osata. Pidin Giblin hihnassa ja palkkasin ahkerasti etutassujen väliin. Hyvää on se, että koira ei välittänyt muista koirista. Paikkamakuuta on nyt kyllä treenattava. Myöhemmin kentällä muiden tehdessä muita juttuja paikkamakuutin Gibliä niin, että lelu oli metrin päässä. Siinä se kyllä kestää skarppina.

Omaa vuoroa odotellessa yritettiin vain hengailla. Giblikki oli aika levoton. Se rauhoittumiskäsky olisi hyvä, siis sellainen "lepäile epämuodollisesti". 

Näytin ensin perusasennot. Niihin Gibli tulee hyvin, nopeasti oikeaan paikkaan. Nyt se oli hiljaakin, mutta olikin jo väsytetty odotusaikana. Kenotuskuikuiluun löytyikin heti ratkaisu ja niin ollaan jo tehtykin. Kun Gibli luopuu palkasta, joka on kädessäni Giblin ulkopuolella, se "väistää" reiteeni päin, jolloin paikka on hyvä. Jos tulee väärään paikkaan, korjuuta, mutta kehu vain sanallisesti. Uudesta oikeasta asennosta sitten palkka.

Seuraaminen näytti koutsin silmään rennolta ja innokkaalta. Nami erkanee noin 20 cm päähän kuonosta tällä hetkellä.

Maahanmeno on seuraamisesta hidas. Erikseen nopeampi. Kannattaa palkata kunnolla alas, jotta kyynärät kestävät maassa eikä koira ole "jousilla". Panosta suoritusnopeuteen!

Luoksetulo oli hyvä. 

Namipalkka näyttää tässä vaiheessa hyvältä. Aluksi voi antaa lelun liikojen intojen päästelyyn ja lopuksi loppupalkkana. Tärkeää on kehua aina ensin, jottei koira värise innostuksesta odottaen, että palkka lentää mistä tahansa milloin tahansa.

Tänään käytiin pikatreeneissä agilityssa. +28 on lämmin.
  • Putki-puomierottelu. Toimi hienosti, Gibli jopa käännähti putkelta kohti kontaktia!
  • Leijeröintiä puomin ylös- tai alastulokontaktilla. Ei haitannut.
  • Kontaktialueen vahvistus - nyt Gibli tuli sukkelammin alas saakka. Tämä vaikuttaa sopivasti hautuneelta.
  • Keinulla takana leikkaaminen ja persjättö. Toimi.
  • Kepeille "veto" avokulmaan. Hyvin meni. Sivuttaisetäisyyden ottaminen kepeillä onnistui myös.
  • Pituudelta käännökset - hyvä. 
  • Putkijarru - hyvä. 

Ei kommentteja: