perjantai 27. maaliskuuta 2020

Ainainen sunnuntai

Tätä kirjoittaessani Suomessa on tartuntoja 1038 testatuiksi valituilla. 108 on sairaalahoidossa, heistä 32 tehohoidossa. Kuolleita on 7 henkeä. 

Kaupungilla on hiljaista eikä ole paikkoja minne mennä. Ihan kuin olisi joku loppumaton sunnuntaipyhä, jolloin kaikki paikat ovat kiinni.

Uusimaa taidetaan sulkea tänään. Suomen huoltovarmuuskeskus on avattu ensimmäistä kertaa sitten sota-ajan. Suomeen ulkomailta palaavat yritetään saada jämäkämmin karanteeniin. Venäjällä kehotetaan ihmisiä pysymään kotosalla. USA:ssa on nyt yli 80 000 tartuntaa, enemmän kuin Kiinassa. Lehdessä on kuvia sikäläisistä terveydenhuollon työntekijöistä, joilla on suojanaan musta roskasäkki.

Tämä tuntuu yhä oudolta ja yhä surullisemmalta. Haaveilen ajasta, jolloin tämä on ohi. Ihan kuin elokuvan Tuntematon sotilas lopussa, jolloin sota on vihdoin ohi.

Päivän havainto: Televisiosarjaa katsoessani äimistyin, kun ihmiset kättelivät toisiaan. Sitten tajusin, että ohjelma on äänitetty aikana ennen koronaa.


Keveämpi osuus:

Lentoliput: Olin yhteydessä luottokorttifirmaani, jota kautta varasin lentoliput. Tein sinne ns. korttireklamaation. Voi olla, että lippurahat tulevatkin sieltä. En saanut tuotetta, jonka olin tilannut netistä.

Koirat: Gibli kykeni seuraamaan, vaikka minulla oli ruokaa oikeassa kädessäni. Lystille syötän siklosporiinia toista päivää. Tassut ovat perinteisesti auenneet huhtikuussa.

Ei kommentteja: