perjantai 22. toukokuuta 2020

6537 - 113 -21 - 306 - Ja treeniäkin

Yllä on listattuna taas Suomessa vahvistetut koronatartunnat, sairaalahoidossa olevat, teholla olevat ja menehtyneet. 

Alan tottua koronaan. Outoa ja hienoa, että voin kirjoittaa näin. Jokohan johonkin kirjoitukseeni laitoin, että tulee sellainen "äp-äp-äppp" -olo, kun joku televisiossa halaa tai kättelee toista? Sitten tajuan, että tuo on sitä aikaa ennen koronaa. Kaupassa sentään osaan olla jo normaalisti. Alun ahdistus ja "äkkiä täältä pois" -olo on poissa, tosin kierrän yhä yskivät ihmiset. Lutraan kädet romminhajuisella (yhdellä kauppaketjulla on sitä...) käsidesillä ennen ja jälkeen kaupassa käymisen. Olen muutaman kerran pitänyt maskia: kampaamossa ja atk-huollossa, kun tätä tietokonetta piti korjuuttaa kahteen otteeseen. Ulos tullessa on ihanan vapauttavaa ottaa maski pois. Tieto viruksen leviämistavoista on lisääntynyt, onneksi se ei ihan mahdoton ole. Tuttava odottaa koronavastausta, joten tautia ei pääse unohtamaan. Toivon, että ns. toinen tai kolmas aalto jäävät vaimeiksi. Ehkä etäisyyden pito ja käsidesillä hölvääminen auttaa?

Mitä kaipaan? Agilitykilpailuja ja -valmennuksia, ulkomaanmatkoja tai edes niiden odotusta. Jos joskus matkustaa jonnekin, pitääkö olla maski päässä ja saako perillä muuta kuin noutoruokaa?  Liekö se tulee jatkossakin kuplimaan tuolla tavoin? - Aika ajoin jossakin tulee rypäs sairastuneita, joiden lähikontaktit isketään karanteeniin?

Treenasin agilitya Giblin kanssa viime sunnuntaina. Puomin ylösmenot olivat unohtuneet, muuten olin kontakteihin tyytyväinen. Toistoilla puomitkin sujuivat. Monimuotoinen slalom ja "ulkokautta ohjatut" takaakierrot sujuivat hyvin. Ihmeen hyvin se koira muistaa vanhat opit!

Olen myös tottistellut Giblin kanssa. Nouto näyttää yhä paremmalta. Jäljen esineilmaisut saivat hyvän buustin, kun otin lelupalkan. Kiitos Piia, vanha kuoma, jos luet tätä! 

Yritin varata Lystille fysioterapia-aikaa, mutten vielä saanut vastausta. Kovin on triggerinen Lystin lapojen seutu ja varmasti hyötyisi käsittelystä. 

Olemme etsineet ja löytäneet uusia lenkkipolkuja.

Kaularangan patista neuvottelin neurokirurgin kanssa. Käyn sitä seuraavaksi näyttämässä livenä.

Voikaa hyvin!

Ei kommentteja: