sunnuntai 13. syyskuuta 2020

8580 - 8 - 1 - 337 - Agilityssa 3 x hyl ja luontoeläinten väistelyä

Otsikkoon olen listannut entiseen tapaan Suomessa todetut koronaan sairastuneet, sairaalahoidossa ja teholla olevat sekä menehtyneet. Toistaiseksi tämän seudun tartuntaketjut ovat ilmeisesti selvillä.

Starttasin aamukuudelta kisoihin. Vähän sateli ja oli hämärää. 20 km ajeltuani havaitsin hirveen sopivan siluetin tien oikeassa laidassa, mikä isoksi ja ylvääksi hirvinaaraaksi varmistuikin. Hän oli varmaaan Liisa, kokenut vitostien ylittäjä, joka jarrutukseni varmistettuaan katsoi oikealle ja vasemmalle, käveli arvokkaasti valtatien yli ja hävisi metsään. Jatkoin matkaani tien penkkoja entistä tarkemmin tiiraillen, kun yhtäkkiä vasemmalta tuli iso lintu, joka oli aikeissa laskeutua tuulilasiini. Äkkijarrutus 100 km/h:sta eikä kosketusta syntynyt. Ruskea-valkeita viiruja oli höyhenissä, enempää en ehtinyt nähdä. Tässä kohtaa arvuuttelin, mikä on "ei kahta kolmannetta" -eläin. Ei tarvinnut odottaa kauan. Edessä ajanut auto jarrutti, koska tien vasemmassa laidassa oli hirvi. Luultavasti Liisan sisko, tai ainakin saman kotikasvatuksen saanut, koska odotti seisoen, että liikenne pysähtyi, ja käveli sitten valtatien yli ja katosi metsään. Hänkin oli kunnioitusta herättävän kokoinen, katselin henkilöautosta mahaa yläviistoon. 

Osallistuin kisoissa hyppärille ja kahdelle agilityradalle. Radat olivat Kari Jalosen. 

Hyppärillä oltiin aivan pihalla. Gibli hiipi perääni lähdössä ja vaikka joku siitä huikkasi, en rekisteröinyt. Jo kolmantena sijainnut muuri ohitettiin, kun valmistuin seuraavaan takaakiertoon. Kauheaa kohellusta alusta loppuun. Mm. Gibli sujahti hetkeksi katsomon puolelle etsimään keppejä aitana toimineen hyppysiivekkeen vierestä, ja vesiperän vedettyään kohta takaisin.

Toinen oli agilityrata, jossa tehtiin nollaa aivan loppuun saakka, missä Gibli sujahti puomin alastulolta putkeen, kun piti kepeille. Tämä oli hyvä rata.

Kolmas oli agilityrata, jolla tuli 3 kieltoa eli hylkäys. Ajauduin takana leikkaamisissa liian lähelle ja niinpä en liikkunut mihinkään, jolloin Gibli kiepsahti hypyn edessä. Pitäisi rohkeammin liikkua edelle, mutta  kun en uskalla, koska en halua olla niitä persjätön tekijöitä, joiden koira jarruttaa selän takana, jottei saa kantapäästä leukaansa.

Hyvää: 

  • Kontaktit
  • Rimat
  • Pujottelu (muut paitsi se eka rata)
Huomiot:
  • Pidä starteista huoli! Eka radan jälkeen Gibli ei enää hiipinyt perääni.
  • Treenaa pujottelua, jotta uskallat leikata edessä niiden jälkeen.
  • Mieti, missä kohdin on edettävä edelle ja missä jätät tarpeeksi tilaa takana leikkaamisen etenemiselle.
Lysti piti kotia pystyssä.

Ei kommentteja: