sunnuntai 17. huhtikuuta 2022

Yölastat akilleksiin

Hehkutan "yölastoja", jotka näyttävät taas rauhoittavan akilleeni. Sama metodi tepsi vuosia sitten, ja nyt taas. Virallisesti yölastoista voi olla hyötyä, omalla kohdallani teho näyttäisi olevan 100 %.

Vaikutusmekanismi menee käsittääkseni jotenkin näin: Öisin jalkaterät rentoutuessaan ojentuvat nilkoista jonkin verran. Tulehtunut kudos "liimautuu" siihen kohtaan ja nilkka siihen asentoon. Kun nousee ylös, nilkat koukistuvat 90 asteen kulmaan, kävellessä tiukempaankin kulmaan, mikä repii liimaantuneen ja paranemassa olevan kudoksen irti. Tämän huomaa aamuisin jäykkyytenä ja kipuna. Niinpä, kun pitää huolen, että öisin nilkat eivät ojennu yli 90 asteen, kudos arpeutuu/liimaantuu kävelyä ja liikkumista ajatellen parempaan kohtaan eikä aamuisin tunnu jäykkyyttä tai kipua. Liimaantumis-repeytymis-tulehtumiskierre ei jatku.

Edellä mainittua proseduuria varten on ihan virallisia yölastoja lähtien 50 eurosta ylöspäin. Kokeilin tällä kertaa alkuun kinesioteippiä, mikä on liian löysää, vaikka kuinka venyttäisi tiukalle. Parhaiten auttaa joustamaton teippi, olen joskus käyttänyt jopa maalarinteippiä. Ostin nyt urheiluteippiä, mitä saa isommasta ruokamarketista urheilu- tai laastariosastolta 2,50 euroa per rulla. Ihon säästämiseksi kieputan teipin sukan päälle. Pari kahdeksikkoa nilkan ja jalkaterän ympäri, kun nilkka on 90 asteen kulmassa ja se on siinä.


Simsalabim. Tänä aamuna tai päivänä ei kipua. Pystyin jopa käymään metsäkävelyllä Giblin kanssa eikä kiprinyt jänteisiin lainkaan. Jatkan käärimistä.

Mainittakoon vielä, että eilen kävin Giblin kanssa pyöräilemässä. Lisäksi Gibli on saanut jumpata.

Ei kommentteja: