sunnuntai 12. helmikuuta 2023

Nyt Gibli eletään vanhaa hyvää aikaa

Olin Giblin kanssa kisoissa, mm. eka kertaa snooker-radalla, samalla yövyttiin Tampereella hotellissa ja tänään tehtiin 2 rataa lisää. Saldo: 4 x hyl, 1 x 5 vp. Oli meille haastavia ratojakin, varsinkin tänään, mutta on meillä kyllä pakka sekaisin ja flow puuttuu.

Toisaalta nautin Giblin kanssa olemisesta ihan automatkalla, hotellissa ja ruuhkaisella kisapaikalla. Mietin, miten poikkeuksellisen hieno malikka minulla onkaan ja että jonakin päivänä ajattelen, että se oli vanhaa hyvää aikaa ja osasinko arvostaa silloin, kun me olimme vielä totta ja olemassa olevaa.


  1. Lauantaina eka rata (Crespo): Gibli varasti enkä tajunnut pysäyttää. Aika pian putki meni puomin ali ja kepeille, missä takana häämötti ansaputki. Gibli sujahti putkeen. Muuten meni ihan hyvin.
  2. Toka rata (Crespo): Tämä oli se snooker, jolla olin eka kertaa. Opettelin hyvin simppelin ja lyhyen radan. Gibli ei varastanut. Lähtöhypyn jälkeenhän pitää ottaa punainen hyppy, sitten joku numeroeste, sitten punainen ja taas numeroeste(et) jne. Ehdin ottaa startin, punaisen, hypyn ja punaisen ja kirmata 7 pisteen arvoista sarjaestettä, kun tuomarin pilli soi ja yleisö huusi: "Punainennn!" Mietin, että onko lukemisen ymmärtäminen minulla todella näin heikkoa tasoa ja radan suunnittelu niin jännittävää, etten osaa. Hämäännyin hetkeksi, kunnes tajusin, että Gibli oli tiputtanut toisen punaisen riman, mitä en huomannut. Äkkiä maaliin ja huikeat 3 pistettä siltä radalta. 
  3. Hyppäri (Crespo): Startattiin ekana maksien jumbona. Taas lähtö tarkasti, onnistui. Gibli tiputti muurin kalikan, muuten ei mitään ekstraa. Vitosella sija 6. Ilman muurin kalikkaa olisi oltu toisia. Oltiin oikeasti aika nopeita, hävittiin nopeimmalle ajalle n. 1,8 sekuntia eikä rata ollut ideaali. tässä on linkki rataan.
  4. Tänään Pekkalan/Lahikaisen agilityrata: Katsoin jo rataan tutustumisessa, että tässä on tekemistä. Sinänsä koiralle kivat linjat, mutta ohjaajalla olisi pitänyt olla kintut kunnossa. Keinulta vitonen ja siitä lähtien Gibli hyppelehti hyppyjä vapaavalintaisesti enimmäkseen väärään suuntaan. Lähdössä koira nousi seisomaan ennenaikaisesti, kiepautin takaisin lähtöön.
  5. Tänään Crespon agilityrata: Kepeille vienti oli vaikea. Putkesta puomin leijeröinnin jälkeen 180 asteen avokulmaan ja toinen putki odotti keppien aloituksen vieressä. Keppien suorituksen jälkeen piti jatkaa sinne toiseen putkeen. Otti luulot pois. Yllättäen se selvitettiinkin, paitsi aivan keppien lopussa tiukassa päällejuoksussa kiskaisin Giblin pois keppien lopusta. Vitosella jatkettiin ja aivan lopussa keinulta työnsin Giblin hyppyyn suoraan, kun piti takaakiertoon.
Jos ne Keski-Euroopassa tuollaisia ratoja suorittavat, niin ovat (yhä) valovuoden meitä edellä.


Treeniin: Kepit ja keinu.

Ei kommentteja: