torstai 6. tammikuuta 2022

Peruin kisaosallistumiseni

Olin ilmoittautunut täksi päiväksi kisoihin. Aamuun saakka mietin osallistumistani ja päätin lopulta perua. Syy: Korona. Se helkutin omikron tarttuu herkästi ja tartunnan saanut voi tartuttaa jo pari päivää ennen oireiden alkamista. Omikron väistää rokotussuojaa eikä maskitkaan anna 100 % suojaa. Aiemmin uskalsin kisata rokotussuojan, koronapassin, maskin ja vähemmän ilmaantuvuuden vuoksi. Nyt en uskaltanut ottaa riskiä. Ilmoittautuessa toisten kisaamisen seuraamista ei sallittu, eli olisin ollut pelkästään tuomarin ja kisatyöntekijöiden kanssa radalla. AVI:n ohjeistus salli kuitenkin toisten ratojen seuraamisen ja lämmittelyn sisällä (ei vain 2-3 koiraa ennen rataa) sekä koirien tuomisen halliin häkeissä (= vähemmän tilaa ihmisille), joten kisaamistilanne olisi ollut erilainen ja hengittäisin enemmän toisten uloshengittämää ilmaa. Mietin kisaamista maski naamalla, mutta pakkasella silmälasit huurtuu ja maski kastuu sisältä, mikä on hankalaa ja epämiellyttävää.

Pk-seudulla ollaan todella liemessä koronan kanssa. Virallisiin testeihin pääsee vuorokausien viiveellä ja päivystys on tukossa. Korona voi tehdä "pikkunuhan", mutta ei kaikille. En halua vuorokausien kuumetta, pahimmillaan long-covidia, keuhkovikaa tai osastohoitoa, vaikkei teholle saakka päätyisikään. Muistan liian hyvin, miltä tuntui sikainfluenssan keuhkokuume, kun oikeasti happi tuntui loppuvan. Tiedän kyllä, että koronan voi saada nyt mistä vaan, vaikka ruokakaupasta, mutta harrastuksen vuoksi sen saaminen harmittaisi. Päätös oli vaikea ja mielelläni olisin kisannut ja tuskin olisin sairastunut, mutta olen liian hyvä jälkiviisastelemaan ja jotenkin haluan kantaa myös yksilön vastuuta liiallisten kontaktien välttelemisessä. En vaan halunnut joutua miettimään, jos 3 päivän päästä kurkku on kipeä, että tuliko se agilitysta sittenkin.

Tässä nyt tulee väkisinkin kisataukoa, kunnes tautitilanne rauhoittuu ellei kisaohjeistus muutu tiukemmaksi, kuten keväällä oli.

***

Käyn netti-ohjauskurssia Giblin kanssa. Ohjauksen huomioita tähän, jotteivat huku liimalappujen mukana:

  • Wrap & niisto: Ole lähempänä siivekettä, jottei Gibli joudu kiertämään liikaa. Käsi pidempään niistossa. Ajattele, että vedät kuonosta ja hännästä. Kiinnitä huomiota ponnistuspaikkaan, jotta laskeutuminen tapahtuisi oikeaan suuntaan. Treenaa ihan basic-treeniä.
  • Tee vastakäännös ajoissa.
  • Vippauksessa voit vapauttaa kiertoon myöhemmin, jotta hyppylinja on parempi, ei hyppäisi niin ristiin.
  • Back lapissa: Rintakehä oikeaan suuntaan. Ei ole kiire. Kontrolloi käännös.
  • Vastakkaisella kädellä laukanvaihto, kun koira tulee kohti.
  • Entry- ja exit-lines!
Ensi kerraksi: back lap toiseen suuntaan ja wrap/niisto.

Ei kommentteja: