lauantai 21. marraskuuta 2020

20 747 - 104 - 10 - 375 - Kisoissa ja Tomban nimi

Otsikossa on taas ensin varmistetut koronatartunnat Suomessa, sairaalahoidossa olevat, tehohoidossa olevat ja menehtyneet. 

Olin kisoissa Giblin kanssa kahdessa startissa. Pidin ensimmäistä kertaa maskia myös radalla. Rataantutustumisessa rillit huurtuivat. Tiesin sen jo ennestään ja harmittelin, etten ole muistanut ostaa huurtumisenestoainetta. Kisatilanteessa huurtumista en huomannut, todennäköisesti juoksuvauhti ohjaa huurut muualle. Lörpömpi sinivalkea maski tippui nenän alle kesken radan, suun edessä se vielä pysyi. Enemmän "K-rauta-mallinen" maski pysyi päällä hyvin. Niitä pitänee ostaa lisää kisoja varten. En huomannut, että maski olisi hengästyttänyt tai haitannut hengitystä. Pidin maskia ennen radalle menemistä, jotta Gibli tottui siihen. Toistaiseksi se on nähnyt minua maski päässä vain fysioterapioissa. Se ei siitä välittänyt. 

Eka radalla, hyppärillä, tehtiin nollaa ihan loppuun saakka. En muistanut kunnolla, miten kaukana kolmanneksi viimeisin este oli ja siitä tuli hylkäys. Gibli olisi tehnyt nollan. Video.

Agilityradalla tehtiin nolla ja oltiin neljänsiä. Tässä on video. Jotakin tapahtui ennen keppejä olleessa putkessa. Sieltä kuului poikkeavaa tassujen rapinaa ja Giblillä kesti siellä pidempään kuin normaalisti, tuli ulos pöllämystyneen oloisena. Lisäksi tein yhden kamalan myöhässä olevan persjätön. Ei enää yhtään niitä.

Lysti oli matkassa. Paluumatkalla oli aivan kammottava keli. +1, satoi lunta/räntää, mitä tuuli pieksi, tiemerkintöjä ei nähnyt lainkaan ja myös heijastintolpat olivat sohjon peitossa. Pitkät valot tekivät lumiseinän eikä lyhyillä nähnyt tarpeeksi kauas. Renkaiden jälkiä ei näkynyt, joten oli kiva valtatiellä ajaa 60 km/h ja kun renkaat täristi, ei tiennyt, korjatako penkan vai keskitien puolelle. Onneksi liikennettä oli vähän ja perille päästiin.

***

No sitten Giblin nimestä. Jostakin syystä olen kutsunut sitä pienestä pitäen Tombaksi. Jotenkin se lähti pujottelija Alberto Tomban reisilihaksista, joita Giblin reisilihakset muistuttavat. Minua on vähän kiusannut se, että Tomba tuo miehen mieleen ja Giblihän on tyttö. Eilen hoksasin, että Tomba päättyy A:han eli sana on feminiini, mikä parhaimmillaan voisi tarkoittaa jotakin tosi kivaa. Esimerkiksi nopea kissaeläin, tuulihaukka tai keväinen lehtisilmu. Noh. Italia-suomi-sanakirjan mukaan tomba on 1. hauta, 2. hautaholvi, 3. hautakammio. Ei se Alberto Tomba niin paha mielenyhtymä ollutkaan. Tai ehkä yritän vääntää nimen merkitystä mielessäni Tomb Raiderin Lara Croftin suuntaan... Tosin virittelin ystäväni kanssa uutta koiranimiteemaa. Seuraavat koirat olisivat sitten varmaan Arkku ja Uurna. 

Hautakammio

Ei kommentteja: