lauantai 8. syyskuuta 2018

Alen Marekovic ja samaan otsikkoon kommenttiongelma

Ensinnäkin pyydän anteeksi julkaisemattomia kommentteja. En ikinä tiennyt sellaisia saaneeni ja kolmanneksi kiitän Satua, joka asiasta laittoi blogiinsa. Blogger ei siis enää lähetä sähköpostia, että "kommentti odottaa tarkistusta". Sinne on hukkunut Lystin syntymäpäiväonnitteluja ja monia muita terveisiä. Nyt ne on julkaistu. Kiitän jokaisesta! Luulin vaan blogin pitämisen olevan jo niin vanhanaikaista, ettei kukaan enää jaksa lukea tai kommentoida.

***

Sitten koirajuttuihin. Alen Marekovic tuli meille kouluttamaan. Osallistuin Giblillä. Oli haikeaa saada nauttia malinois-agilitysta pitkästä aikaa. Kuuntelin Def Leppardin tätä mennessäni. Laittaisin tähän sanat, mikäli en pelkäisi tekijänoikeusrikkomusta. Täältä löytyy sanatkin.

Giblillä on menty max 3 esteen "ratoja" tyyliin hyppy, hyppy & putkeen ja 6 hypyn rinkulaa. Rimat on nostettu 55 cm:iin pari viikkoa sitten. Viime viikonloppuna se meni ekan kerran 12 keppiä. A:ta ja puomia ei ole menty lainkaan, keinua pelkästään yksittäisenä ilman vauhtia. Vappu on tsekannut meidän hyppimisiä ja sain eilisiltana siunauksen, että koira on niin valmis (kropan hallinta ja tekniikka), että sillä voi alkaa mennä rataa.

Alen oli tehnyt hyppyradan, jolle vaan tupsahdettiin ja alettiin mennä muutaman esteen pätkissä. Rimat olivat 50-55 cm:ssä. Gibli hyppäsi ensimmäisen kerran elämässään siivekkeen ympäri, pitkittäisen päällejuoksun, täysikorkean pakkovalssihypyn jne. Radalla oli paljon persjätön paikkoja, mitä tehtiin myös. Rimaherkkä se on samaan tyyliin kuin Lykky, mutta ei niitä lentämällä lentele. Silloin tällöin yksi ja helposti löydän syyn itsestäni. Ihmettelin sen osaamista. Käytännössä pakasta repäisty koira ja noin vaan suoritti. Siitä on tullut salaa Ihan Oikea Agilitykoira. Ehkä tosiaan menee niin, että ohjaukset ovat koirille loogisia ja ohjautuminen niiden mukaan tulee syntyjään?

Huojentavaa oli huomata, että Gibli ei välittänyt radan vierellä olevista koirista, vaikka ne olisivat äännelleet radalle pääsemistä odotellessaan. Radalle mennessään Gibli tosin parin kertaan kiljaisi suunnitellessaan ihmisten niskaan kipuamista. Se myös käynnisti häntänsä.


Tässä on toinen osa.

Opit:
  1. Opeta koiralle jarru (hypyltä 180 asteen käännös). 
  2. Palkkaa myös kädestä.
  3. Pitkittäisen hypyn päällejuoksun opetus
  4. Anna tilaa hypätä esim. persjätön ennen ja jälkeen.
  5. Pakkovalssi toimii, älä peruuta, koira kiertää toisen siivekkeen tällöin kauempaa.
Sitten käytiin jäähdyttelylenkillä, millä Gibli käyttäytyi hienosti. Kotona vaihdoin koiran ja lähdin Lystin kanssa isoon yleisötapahtumaan, missä se käyttäytyi todella hienosti. Ihmettelen monia mulkkuja, jotka kävelevät miltei hännän päältä. Luottavainen Lysti ei ole niin pieni, ettei sitä huomaisi, oli aivan vieressäni eikä kenenkään edessä.

Ainiin, ja ollaan me jumpattu! Molemmat saivat seikkailla jumppapallon päällä - muutakin jumppaa on tehty.

Ei kommentteja: