torstai 30. toukokuuta 2019

Gibli kiitää

Giblin kanssa testattiin kilpailuissa Kauton ratoja. Niissä tuntui olevan joitakin jekkuja ja tarkan tekemisen paikkoja, mutta myös kivoja loogisesti eteneviä osioita. Menisin uudelleenkin.

Eka rata oli hyppäri. Lähdettiin tokana, ja jouduin juoksemaan koiran kanssa lähtöön. Siinä nousi Giblinkin vire aika lailla. Kolmantena oli kepit. Jättäydyin vähän jälkeen, koska en halunnut häiritä kisapariani. Sen jälkeen oli u-putki, jonka jälkeen rata jatkui kahdelle takaakiertohypylle. Kun Gibli sujahti putkeen, tajusin, että nyt tulee kiirus. Voimakkaasti kiihdytettyäni ehdin takaakiertoihin. Sen jälkeen tie kaartui 180 astetta pituuden ja hypyn kautta, valssasin, jotta sain paremman linjan putkeen, kivasti meni. Putken jälkeen oli vähän hankala kuvio, kun piti jäädä koira ottamaan hypylle, minkä jälkeen rengas ja pitkittäinen hyppy takaakiertona. Gibli haki sen hienosti, jotenkin tässä osui rytmitys ja ohjauskin kohdalleen, ja sukelsi siitä oikeaan putkensuuhun. Vielä viimeisimmät kiemurat, okseri myös, ja maaliin. Se oli sitten nolla, ja voitto, ja etenemä 5,75 m/s. Tuntuikin, että nyt mennään lujaa. 

Agilityradalla alkurata meni kuten piti. Selvitettiin keinun jälkeen hypyltä pakkovalssilta kepeille 90 asteen avokulmaan. Kiemuroitten jälkeen oli A, jonka alastulolta Gibli varasti. Ärähdin hölmistyneenä aiemmin kuuliaiselle koiralleni, kun en muutakaan keksinyt, koira jarrutti ja hyppäsi seuraavan renkaan huonosti, rengas aukeni. Maaliin oli 3 hyppyä, joista Gibli hyppäsi lopulta ehkä yhden eli se oli sitten hylkäys. 

Kotiin oli kiva ajella. Seuraavissa kisoissa alkaa sitten kontaktikuuri. En voi sanoa yllättyneeni, vaikka toivoinkin kuuliaisuuden jatkuvan.

Taustalla kisapaikalla soi mm. Bomfunk MC:tä. Siitä tulikin tämä suosikki mieleeni "Something going on".

Ei kommentteja: