sunnuntai 6. syyskuuta 2020

Giblin kanssa kisoissa

Esa Muotka oli tuomarina, joten tiesin, ettei luvassa ole pelkkää suoraa luukutusta. Radoilla olikin sekä kokoamista että irtoamista ja erottelua mm. putki-kontakti ja putki-hyppy.

1. agilityradalla koira lähetettiin heti alussa A:n ali menevään putkeen ja siitä puomin alle menevään putkeen. Siitä takaakiertohyppy ja puomille. Puomilta väljä 2 hypyn slalom, ensin takaa, sitten edestä. Siitä keinulle, muuri kulmassa, ja päällejuoksuhyppy. Varmistin, että Gibli hyppää, joten minulla jäi ilmeisesti vastakkainen käsi liian kauas päälle, joten sen sijaan, että Gibli olisi ottanut A:n, imin sen A:n alla olevaan putkeen. Sitten takaakiertohyppy, putkeen, suoraan putkeen puomin alle, pituus ja takaperoinen keppien avokulma, mikä oli oikeasti haastava. Gibli suoritti sen erinomaisesti. Siitä putkeen puomin alle, ja kolmen hypyn kautta maaliin. Yksi niistä oli okseri. Eli sitä yhtä ohjausvirhettäni lukuun ottamatta nolla.

2. agilityradalla lähdöstä suoraan A:lle, minkä vieressä vaani putkensuu. Gibli otti A:n hyvin. Sen jälkeen pitkittäinen takaakiertohyppy, minkä ohjasin viskillä, edelleen muurille takana leikkaaminen, keinu, pituus ja putkeen puomin alle. Sieltä takaisin 3 hyppyä ja puomille, minkä jälkeen takaakierto ja A:n ali menevään putkeen. Sieltä puomin alla menevään putkeen, takaakierto, rengas ja kepeille sulkukulmaan. Puolen vaihto ja koira puomin alla menevään putkeen, ja edelleen A:n alla menevään putkeen. Siinä vaanikin maalihyppy, jonka viereinen hyppy kuului hypätä. Gibli tuli hienosti ohjaukseen. Sitten kaksi hyppy, joista viimeisin okseri ja maaliin. Gibli teki nollan, voitti ja sai agilitysertin.

3. hyppärillä oli heti toinen hyppy putken vieressä. Otin sen pakkovalssilla, ohjasin jotenkin huonosti, joten Gibli tuli hypyn ohi. Siitä putkeen, takaakiertohyppy, rengas ja kepeille. Kepeiltä puomin alle putkeen ja ihan toisen putken vieressä olevalle hypylle, minkä Gibli otti hienosti. Takana leikkaaminen, ajauduin liian lähelle hyppyä, joten Gibli kyseli, että minne, muuri, 3 hypyn kiemura ja putkeen. Siitä taas hyppyerottelu, takaisin hypylle takaakiertoon ihan putkensuun vierestä, ongelmitta, putkeen, ja hypyillä maaliin. Ilman sitä toisen hypyn mokaa ja paria takanaleikkaamisongelmaa olisi sekin voinut olla nolla.

Hyvää:

  • Lähdöt
  • Kontaktit
  • Pujottelu
  • Rimat ja erikoishypyt
  • Putki-kontakti- ja putki-hyppy-erottelut
  • Ohjattavuus
  • Yleinen käytös

Ei kommentteja: