torstai 20. maaliskuuta 2014

Lystin ryhmätreenit

Oman ryhmän treeneissä oltiin tänään Lystikin kanssa. Teemana oli tekniikka: peruskäännös, vastakäännös ja backlap.

  • Peruskäännökset sujuivat oikealle paremmin, harjoituskin oli yksinkertaisempi. Vasemmalle peruskäännös sujui toistolla hyvin, mutta sen jälkeen pienellä ratapätkällä vekkasin aluksi huonosti ja takana leikkaamisessa Lysti ei ollut varma suunnasta. Uusimisten myötä onnistui.
  • Vastakäännökset ei ole meidän kummankaan bravuuri. Lysti ei paljon itseään kokoa ja minulla on edelleen vanhat synnit: en merkkaa tarpeeksi napakasti ja kaiken kukkuraksi valun ottamaan taka-askeleen. Kääntyyhän se koira, mutta lenkkiä tulee liikaa.
  • Lopuksi tehtiin backlap ja just sain uuden oivalluksen edellistä koirakkoa katsoessani. Lystin kanssa on viimeksi tehty backlap joulukuussa 2010. (Muistan ajankohdan hyvin.) Ohjaus sujui ekalla hyvin ja toistolla ihan yhtä hyvin. Eipä nyt Lystillä ollut mitään kokoamis- tai kääntymisongelmia. Taisi tulla käyttöömme uusi ohjaus. :D 
Tämän jälkeen käytiin porukkajäähdyttelyllä. Kiva oli jutella kaikenlaista. 

Projekti Vire jatkuu. Yksi iso osa on hihnakävely. Lykyn ja Lystin kanssa olen lenkkeillyt sekä metsän siimeksissä että ihmisten ilmoilla. Tavoitteena on esim. hihnalenkillä käskyttämättä hihna löysällä rennosti ravaava koira, joka saa haistella niin paljon kuin lystää. Luulin, että iso koira tarvitsee tietyn nopeuden, jotta ravi pysyy, mutta ei se niin menekään. Rento koira ravaa vaikka kävelyvauhdissa. Henkisessä mielessä jännittynyt tai fyysisesti kipeä koira peitsaa. Liikun alla olevalla videolla kävelyvauhtia.


2 kommenttia:

Sarianne kirjoitti...

Lykyllä on joku tosi hyvä haju videolla. Kivan rennosti ravailee :)

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Olet oikeassa. Menisi "vetämättä jäljestäminen" -videosta.