lauantai 12. heinäkuuta 2014

Kisoissa

Aamu valkeni jännittävissä merkeissä, koska Lykyn testiviikko jatkui agilitykisoissa. Menomatkalla pysähdyin 5 minuutiksi vieheleikittämään ja pian oltiinkin perillä, kotikisoissa kun oltiin. Olen erittäin tyytyväinen Lykyn vireeseen ja kuuliaisuuteen kisapaikalla ja itse kilpailun aikana. En oikein tiedä, miten kiittäisin Mariaa ja kaikkia muita koirakavereitani, jotka ovat olleet Projekti Vireessä mukana. Projekti toki jatkuu.

Sari otti Lykyn lähdöt videolle. Kiitos! En tiedä, välittyykö erilainen tunnelma videon välityksellä entiseen Kisa-Lykkyyn verrattuna, mutta voin vakuuttaa, että ero tuntuu. Koiruus ei enää säntäile kiihkeyksissään. Ekalla radalla tuli harmittavasti kontaktivirhe puomin ylösmenolla. Se ei edes ollut yllätys, puomin ylösmenot ovat sakanneet treeneissäkin. Sijoitus 5 vp:llä 6. Aika oli hyvä, -17.93 ja etenemä 4.89 m/s, vaikka pysäytin kontakteille.


Toisella radalla kisakaverini teki keppivirheen, minkä jälkeen ohjautui kahdesti sinne, minne ohjasinkin. Tässä videossa on pitkä alku tarkoituksella, jotta näkyy, kuinka entinen hellankoukku on viilentynyt. Jalat eivät tärise, kun koira odottaa lähtölupaa.


Lykyn ylösmenokontakteja on treenattu sen uran aikana kosketusalustalla, kehikolla, speedbumpeilla, rimoilla ja viimeisimmäksi olen luottanut rytmitykseen. Rytmitys ei vaan pelaa, jos tullaan esim. putkesta, kuten tänään ja koira on selvästi fokusoinut eteenpäin. Epäreilulta tuntuu koko ylösmenokontakti isolaukkaiselle koiralle. Palaan kosketusalustatreeniin. Illalla jo naksuttelin ekat takaterassilla ja hyvin oli Lykyllä homma muistissa.

Ei meidän kisapäivä tähän päättynyt. Illemmalla Lystille oli vuorossa 2 agilityrataa. Radat olivat haastavia muidenkin kuin minun mielestäni, haltuunottoa, takaakiertoa, hankalia linjoja. 

Ekalla radalle mennessä Lysti vonkui maatessaan, malttoi silti odottaa lähtölupaa ja otti kontakti hyvin. Virhe tuli, kun luulin Lystin lukinneen viskileikkaushypyn ja käännähdin kohti putkea. Lysti korjasi ja ampaisi putkeen, mistä hyl. Loppusuoran koukeroissa Lysti ohitti vielä yhden hypyn, kun persjätössäni linja valui ohi, ja toiseksi viimeisimmän takaakierron hyppäytin suoraan. 

Toinen rata vaikutti aika epätoivoiselta ohjattavalta. Rataantutustumisen jälkeen en vielä tiennyt, kuinka olisin ohjannut pari kohtaa. Tuossa piirustuksessa ykköshyppy on oikeasti kakkoshyppy. Mietin, teenkö 3:lle pakkovalssin, 4:n jälkeen valssin ja 5:n jälkeen puolivalssin, jottei koira mene putkeen vai työnnänkö Lystin hypyn 3 taakse, teen saksalaisen, jään suosiolla jälkeen ja tekisin 5:lle viskileikkauksen. Päätin, että Lysti kääntyy A:lle paremmin puolivalssilla, joten valitsin ykkössuunnitelman. Toinen pähkäiltävä kohta oli 7-8-9. Moni teki A:n jälkeen valssin ja pyöritti koiran 7. hypyn A:n puoleisen siivekkeen ympäri ja putkeen. Lysti ei ole hyvä siivekkeen ympäri pyörityksissä ja pelkäsin saavani sen A:lle uudelleen. Vedin sen pakkovalssilla 7:n vasemmalle puolelle ja annoin kiertää pidemmän siivekkeen kautta putkeen. 8-9 tein valssin, jolloin Lysti ei poiminut 5. hyppyä. Rata jatkui vielä takaakierroilla ym. jutuilla. Mutta parasta on, että ratkaisuni toimivat. Lysti oli nyt vähemmän kiihkeä ja osasin ohjata sitä sopivan röyhkeästi. Nollalla maaliin, sijoitus 5./37, etenemä 4.33 m/s. Ja hyvä fiilis!


2 kommenttia:

SariS kirjoitti...

Olepa hyvä! Kiva nähdä nyt kuinka Lykky meni, kun kuvatessa keskittyy vain videointiin, eikä radan jälkeen ole mitään käsitystä siitä, mitä sen aikana tapahtui.

Lykky oli hieno!

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Kiitos! Tuttu tunne: kun videon tai valokuvaan, en seuraa suorituksia ollenkaan agilityn kannalta.