torstai 8. syyskuuta 2016

Kaikenlaista

Metsässä on liikuttu koirain kanssa. Lykky pääsi lauantaina ex tempore jäljestämään. Kävelin Lystin kanssa metsässä 500 metriä (laskin kartasta). Jäljen vanhettua kaveri lähti Lykyn kanssa perään. Lykky jäljesti hyvin innokkaasti ja niin he saapuivat luoksemme matkustettuaan puolijuoksua kanervikossa, poluilla ja alas kallioilta (mistä minäkin tulin). Lykky oli hienosti hakenut jäljen uudelleen, jos oli kaahannut sen yli. Jos siitä haluaisi jälkikoiraa, peltotyöskentelyä pitäisi lisätä, mutta kun ei ole tavoitteita, niin taitaa jäädä.

Mustatorvisienihinku ja varsinkin niiden etsityttäminen koirilla kaikkosi, kun luin, että sieni kerää kohtalaisesti cesiumia. Kantarelli ja lampaankääpä ovat säteilyn suhteen turvallisempia, joten pitäydyn niissä.

Sunnuntaina käytiin kisaamassa. Ei saatu nollatuloksia. Tuomarina toimi Rauno Virta. Hän oli suunnitellut kivat radat. Niissä oli luukutussuoria, joissa oli sopivasti kääntöä ja päässä suht looginen u-putken pää. Välillä koira piti ottaa tarkemmin haltuun. Pussia ei ollut radoilla. Mulla oli niskatuki, joten rintamasuunta kääntyi silloin, kun pään olisi pitänyt kääntyä.

Ensimmäinen rata oli hyppäri, jolla ohjasin koiran päällejuoksulla u-putken ensimmäisen suun ohi. Kepeille oli okserilta 90 asteen avokulma, teetti monelle koiralle ongelmia. 

Ensin starttasin Lystillä, joka lähti noin kahdeksantena. Se teki kepeillä saman virheen, mikä löytyi treeneissä eli ei taipunut toiseen väliin. Vitosella maaliin.

Noin 15 koiran jälkeen oli Lykyn vuoro. Lykyn kanssa meno oli nautinnollista ja se haki kepit kaukaa, mielestäni upeasti. Saatoin hyödyntää sen irtoamisominaisuuksia ja etäohjata kerrankin kisaradalla. Ja himputin himputti, aivan lopussa yksi rima tippui. 5 vp ja kolmas sija.

Toinen rata oli agilityrata. Siinä koira kannatti irrottaa kakkoshypylle kauempaa, jotta ehti ohjata seuraavat kiemurat ja lähettää puomin toiselle puolelle putkeen. Tältäkin radalta löytyi "suora", mikä sisälsi mm. pituuden ja miltä koira piti saada u-putken vähän epäloogisempaan päähän. Kepeille ohjattiin 90 asteen sulkukulmaan. 

Lystillä yritin pakkovalssia kepeille, mutta ei onnistunut. Se hyppäsi yhden väärän hypyn ja hylky tuli. Kepeillä sählättiin pitkään. Kontaktit se teki hyvin.

Lykyn kanssa mokasin toisen hypyn. En kunnolla tökännyt sitä sille, joten se juoksi minua kohti. Siitä kielto. Sen jälkeen oli helppo luukuttaa etäohjaten. Esim. A:lta lähetin koiran kahden hypyn kautta putkeen, joten koiran tullessa putkesta minulla oli jo kaksi hyppyä etumatkaa. Lykky teki kaiken hyvin ja olisi ansainnut puhtaan radan. Vitosella se oli neljäs.

Kolmas oli myös agilityrata. Siinä oli kolmantena kepit ja kulma inhottava, kepit vähän sivussa. Tällä oli neljän (3?) hypyn suora ja putki-puomi-erottelua. 

Lysti tupsahti vierelleni omin luvin, kun olin toisen hypyn kohdalla. Keskeytin siihen.

Lykky teki taas hyvää työtä. Häiritsin sitä aika vähän, koska olin katsonut linjat ja saatoin taas lähettää sitä tekemään hommat. Menin samaan halpaan kuin moni muukin. Putken jälkeen vauhti syötti Lykyn pitkittäisen hypyn ohi. Siitä kielto. Tiputti se kaksi rimaakin. 15 tältä radalta. 

Päivän havainnot:

Molemmat tekivät hyvät kontaktit. 
Startissa pysymiset 5/6. Lystin vein maaliin varastamisestaan.
Lykky tuntui taitavammalta kuin Lysti.
Lystillä oli kepeissä ongelmia.

Kotona ihmettelin, kun Lysti rapsutteli vasenta kylkeään. Siitä löytyi triggeri, mikä hieromalla laukesi kuntoon. Aiemminkin on ollut sama vaiva ja samat oireet. Se sopisi aiheuttamaan keppiongelmia. Käännypä itse tiukasti oikealle, kun vasenta kylkeä kiristää.

Toissapäivänä kävin Lykyn kanssa hallilla. Ohjasin siellä ollutta rataa mahdollisimman etänä. Lykky teki työtä hyvin. Se menee sitä paremmin, mitä vähemmän sitä häiritsen. Alan olla yhä vakuuttuneempi, että tällä niskalla ja Lykyn nopeudella paras kombinaatio on etäohjaus ja sillä teemalla jatketaan.

Tänään kävin Lykylle muistuttamassa kontaktit ja muurin.

Niska on edelleen yhtä surkea staattisten asentojen kanssa ja herään öisin jomotukseen. Yllättäen nurmikon ajaminen työnnettävällä härvelillä helpotti niskakipua. Fyssari selitti, että siinä väkisin kontrolloi, että niska on oikeassa asennossa ja lisäksi tulee ilmeisesti just sopiva käsien pumppaus. Täytyy hinkata tuota nurmikkolaikkua ahkerammin. Kokeilin myös kuntosalia 3 viikon tauon jälkeen. Yllättäen vaikein oli laite, missä treenataan selkää sitä nostamalla. Siinä joutuu kannattelemaan päätään. Lopetin liikkeen ja tein muita liikkeitä pienillä painoilla huomioiden niskan joka kohdassa. Ei tuo suuttunut.

P.S. Kiitos kaikille teille, jotka olette allekirjoittaneet pussinkieltoadressin.

Ei kommentteja: