lauantai 22. huhtikuuta 2017

Kokenut koiranomistaja vastaa

Kun on omistanut kaksi koiraa 6 vuoden ajan, voi perustaa oman "kokenut koiranomistaja vastaa" -palstan. Sinne onkin jo tullut kysymyksiä:

Meneekö kaksi koiraa siinä missä yksikin?
Ei mene. Kokeilepa laittaa 2 koiraa yhden koiran autohäkkiin tai ruokkia ne samalta lautaselta. Tai pukea ne samaan toppaloimeen.

Kai jotakin etua saa siitä, että on jo kouluttanut yhtä koiraa?
Luultavasti taskussasi on vain sellaisia opetustapoja, jotka tuottavat tuloksia, joita et halua. Tai tapoja, jotka sopivat vain ensimmäiselle koirallesi. Uudemmat konstit ovat sinulle tuntemattomia, joten olet saman itsellesi vieraan valikoiman edessä kuin ensimmäisen koirasikin kanssa.

Mutta olet varmasti oppinut jotakin koirien käsittelystä ja opettamisesta?
Kyllä, yhdenlaisen koiran. Mutta toinen koira on eri yksilö ja suurin osa ensimmäiselle koiralle sopivista metodeista on täysin sopimattomia seuraavalle. Lisäksi jos toinen on herkkä ja toinen kovemmasta puusta veistetty, siinä vaiheessa, kun toista säädetään kuunteluasentoon, toinen on piiloutunut vaatehuoneeseen.

Säästääkö, kun voi ostaa enemmän ruokaa kerralla?
Ei säästä, koska molemmilla koirilla on eri ruuat. Ruokien säilytykseen menee tuplasti tilaa.

Varusteita voi vuorotella?
Ehkä noutokapulaa. Hihnoja, taluttimia, takkeja ja alustoja täytyy olla tuplaten, jos ei liiku yhden kanssa kerrallaan.

Voiko niitä aktivoida yhtä aikaa?
Totta kai voi. Katso alla oleva video. (Yhden koiran autohäkki oli vuorattu tuollaiseksi, koska sitä oli käytetty kennelyskäisten koirien "höyrykoppina".)

Ei kommentteja: