perjantai 23. helmikuuta 2018

Fysioterapiaa

Jäi vaivaamaan se Giblin ristilaukka treeneissä, vaikka vapaana laukkasikin normaalisti. Löysin yhden triggeripaikan selästä enkä uskaltanut itse noin pentua runnoa. Lisäksi Lystin toisen etujalan ojennus eteen oli vajaampi kuin toisen. Oli hyvä aika lähteä fysioterapeutille. Molempien koirien liikkuvuus tsekattiin ensin ulkona, sitten ne hoidettiin sisällä.

Lystin liike oli muuten hyvää, mutta eturaajojen liikkuminen olisi voinut olla laajempaa. Se on yleisesti hyvässä kunnossa lihaksistoltaan ja kropaltaan. Vasemmalla rintalihaksessa ja hauiksessa oli kireyttä sopien vanhaan venähdykseen, kireyttä löytyi myös oikean eturaajan ojentajapuolelta. Rintarangan 4-7 nikamien kohdalla selkälihaksissa oli odottamaani hoidettavaa. Lysti sai laseria ja käsittelyn, minä venytysohjeet. Mitään isompaa ei ole eikä kisakieltoa tullut. Kontrolli on kuukauden kuluttua. Eipä ollut aavistustakaan, että Tikkinen on venäyttänyt vasemman eturaajansa. Katsoin yhtenä päivänä, että vähän köpön näköisesti se ravaa, mutta ajattelin sen iästä johtuvaksi. 

Gibli koikkelehti ulkona miten sattuu ja liikkuminen näytti vähän epäsymmetriseltä. Vasemmalta lannerangasta löytyi kireyttä lihaksistosta, mikä saatiin hyvin auki. Se selittäisi epäsymmetriaa. Kireys sopii kaatuilujen aiheuttamaksi ja aika rajusti pentu liikkuu muutenkin. Sain Giblillekin jumppaohjeet. Uutta käyntiä se ei tarvitse, jos ei vaivoja tule. 

Gibli oli vilpittömän ilahtunut, kun olin järjestänyt sille ihan oman ihmistapaamisen. Se oli aluksi ylitse pursuavan hirveä innokas, rauhoittui sitten. Ft kehui sen antautumista käsittelyyn. Käsittelyä tahditti hännän taukoamaton paukutus ft:n reiteen. Luottavainen ja avoin koira.

Ei kommentteja: