sunnuntai 25. elokuuta 2019

Giblin kanssa SM-kisoissa

Etukäteen ajattelin, että tämän vuoden SM-kisat jää väliin, koska Lysti on eläkkellä, mutta niin tuo pikkuinen ponkaisi kolmosiin ja joukkueeseen.

Lähdin aamulla aikaisin ja olin puoli 9 kisapaikalla. Se oli sama Myyrmäki kuin vuosi sitten. 

Etukäteen huolestutti koirien kaatuilu alustalla, minkä näki live streamista ja valitettavasti perilläkin. Vuosi sitten kenttä ei ollut liukas. Mietin, mikä oikeus minulla on altistaa koirani kaatumiselle ja mahdolliselle loukkaantumiselle. Toisaalta mietin, että sattuuhan niitä kaatumisia ilman jälkiseuraamuksia eikä SM-joukkueesta sen pelon takia voinut jäädä pois ja yksilökisoistahan sitä vasta hirveää olisi jäädäkin pois, jos olisi saanut tulokset kerättyä kasaan. Sellaista juupas-eipäs-taistelua kävin päässäni miettien koirien ja eläinten oikeuksia ja koirien altistamista pelkästään harrastuksen vuoksi. Voi, kunpa tuollaiset isot kisat olisivat aina soralla tai hiekalla tai varmalla keinonurmella, niin ei tarvitsisi tuollaista miettiä. Poisjäämisen kynnys on liian iso.

Onneksi aamupäivän myötä lipeämisiä sattui yhä harvemmin, ilmeisesti kosteus haihtui, ja näin muutaman belginkin kulkevan lipsumatta. Olen teoretisoinut, että belgeillä painopiste on korkeammalla kuin esim. bordercollieilla ja siksi belgialaiset kärsivät liukkaista alustoista enemmän. 

Päätin ohjata Gibliä kaarteita varoen ja muutenkin varovaisesti, jos se mitään auttaisi. Lisäksi lämppäsin ja venyttelin sen kroppaa aktiivisin lihasharjoituksin ennen suoritusta. Ei jännittänyt läheskään niin paljon kuin ennen yksilökisoja. Suuta vähän kuivi, mutta sekin korjaantui juomalla.

Rata oli ruotsalaisen Jocken käsialaa. Se oli virtaava ja mahdollisti erilaisia ohjauksia. 

Jätin Giblin lähtöön, missä se odotti kiltisti. Kutsuin hypyltä suoraan putkeen ja siitä hypylle, jonka jälkeen tein persjätön ja Gibli sai hyppiä kaarroksen kolme hyppyä. Sitten valssi, ja muutama hyppy, takana leikkaaminen, ja hypyn ja muurin kautta siivekkeen ympäri kierrätys. Hyppy, putkeen ja kiire persjättöön, pituudelle ja kepeille, jotta pääsin ohjaamaan kepeille sisäpuolelta, mikä on Giblille varmempi. Eka kerralla Gibli meni oikeaan väliin, mutta tuli pois. Toisella kertaa se lopetti kepit ennen viimeistä väliä. Yritin saada ottamaan sen yhden keppivälin, en onnistunut. Takaisin alkuun ja koko satsi uudelleen, nyt onnistui. Sitten kaksi putkea peräkkäin, okseri, pitkittäinen hyppy viskileikkauksella ja maaliin. Laskeskelin, että mennään 15 virhepisteen ja hylkäyksen rajamailla, mutta virallisesti saatiinkin 5 virhepistettä ja yliaikaa. No tulos kuitenkin. Joukkueestamme kaksi teki tuloksen, joten päivä oli siinä, mikä passasi hyvin. :D Käytiin yhteisjäähdyttelyllä, ajoin kotiin ja otin päiväunet. - Videolla Giblin tassut sutivat mutkassa kerran.

Kisakaveri

Lystin tassu tuntuu toipuvan.

Tässä on video. (Toivottavasti näkyy.) Kiitos Iida!

Ei kommentteja: