lauantai 12. lokakuuta 2019

Hyvän mielen hylyt

Kisat oli merkattu alkavaksi puolilta päivin. En illalla pakannut autoa, koska ei siinä nyt niin paljon ollut pakattavaakaan: Giblin paperit, koirien juomat ja nappuloita, itselle varavaatteet sateen varalle, vaatteet ravintolassa syömistä varten kisojen jälkeen, vähän syömistä ja juomista. Jostakin syystä herään viikonloppuisin 7 maissa, joten uumoilin herääväni ennen kellonsoittoa. Enpä herännytkään, vaan vasta kellon soittoon. Siinä sängyssä pötkötellessäni laskeskelin, että laitoin kellon soimaan liian myöhään ja olisi korkea aika lähteä. Pikavauhdilla pakkasin koirat, tavarat ja itseni matkaan. Olin tasan puoli tuntia ennen kisapaikalla ja kisat vartin etuajassa. Gibli starttasi neljäntenä, joten siinä ei ylimääräisiä kiemuroita tehty. Sopi minulle.

Tuomarina oli Kerminen, jonka radoille voisin mennä toistekin. Radat vaihtuivat nopsaan tahtiin ja kisat olivat todella sujuvat ja etuajassa loppuun saakka. Kisakirjankin sai takaisin odottamatta. Kaiken lisäksi perillä oli puoliaurinkoista, vaikka automatkalla satoi mennessä ja tullessa.

Eka rata oli hyppäri. Gibli eteni hyvin, kääntyi hyvin, pujotteli virheittä. Radalla oli yksi hankala kohta, "vauhtisuora" läpi radan putkelta toiseen putkeen, välissä 3 hyppyä ja pituus ja viimeisin hyppy ennen toista putkea poissa linjasta ja sen jälkeen kääntö kauempaan putkensuuhun. Vaikka mallasin minkälaisia kuvioita eri puolilta, totesin, että koira tulee kintuille joka tapauksessa enkä luottanut takana leikkaamisen voimaan putken edessä. Gibli sujahti väärään putkensuuhun. Muita virheitä ei tehtykään. 

Toinen rata oli agilityrata. Olin etukäteen päättänyt, että tarkkailen Giblin ylösmenokontakteja ja jos virhe tulee, otetaan uusiksi. Puomi oli kolmantena eikä koira osunut ylösmenolle. Otin sen uudelleen eli hylkäys tuli jo siinä. Seuraavaksi oli takaakierto putken edessä. Olin kaavaillut siivekkeen ympäri kieputusta, mutta Gibli oli jo lukinnut väärän putkenpään. Sinne meni, mutta ei sillä enää ollut tuloksen kannalta merkitystä. Loppuradalla taas kaikki oikein: kontaktit ja pujottelu.

Kolmas oli agilityrata myös. Gibli tuntui liukkaalta muikulta. Radalla oli taas yksi kohta, mitä mallasin etukäteen monta kertaa: kaksi takaakiertoa peräkkäin ja taas epäloogiseen päähän putkea. Hukkasin Giblin ennen ekaa takaakiertoa, mutta siitä selvittiin. Selvittiin vielä toisestakin takaakierrosta, mutta en ottanut hypyn jälkeen Gibliä kunnolla haltuun, joten se sujahti selkäni takaa u-putkeen. Sen jälkeen taas "tehtiin nollaa".

Hyvää:
  • Lähdöt (ei varastanut)
  • Rimat pysyivät
  • Kontaktit ok sitä yhtä puomin ylösmenoa lukuun ottamatta
  • Pujottelut virheettömät, vaikka oli hankaliakin menokulmia ja poistumisia
  • Kääntymiset ovat parantuneet merkittävästi ja takaakierrot Gibli teki pienin tein.
  • Yhteistyö tuntui hyvältä ja tunsin, kuinka koira menee.
  • Parasta: Giblin menossa oli sitä jotakin samaa, mitä Lykyllä aikoinaan: kovalla vietillä etenemistä.
Huonoa:
  • Joka radalla yksi virhe, joten ei saatu tuloksia. Mutta jotenkin se ei edes harmita. Edelleen suhtaudun Giblin kanssa kisaamiseen kuin oltaisin epävirallisissa kisoissa. Korjaan virheitä sitä myötä, kun niitä tulee.
Lysti oli mukana mainiona matkamiehenä.

Ei kommentteja: