lauantai 29. elokuuta 2020

8049 - 11 - 1 - 335 - Ja 5-hyl-5

Saatiin tiistaina kisalupakin, joten kisasin tänään Giblin kanssa 3 rataa a'la Anders Virtanen. Hän tekee edelleen ratoja, joista pidän. Startattiin maksien ekana, mutta onneksi oli pidennetty rataan tutustuminen ja pikkumaksi (16 kpl) menivät ensin, joten ehdin Gilbertan lämmitellä hyvin radalle.

Eka radalla, hyppärillä, kaikki meni suunnitellusti, paitsi kepit. Niihin mentiin avokulmaan ja ne olivat vähän laitaan päin, ja kuului erkaantua, jotta ehti ohjaamaan jatkot. Giblikki meni kepeille oikein, tuli pois toisesta välistä, laitoin uudelleen, nyt jätti pari viimeistä pujottelematta, aloitin alusta ja autoin loppuun. 5 vp, yliaikaa eikä ihme, ei muita virheitä. Sijoitus 7., millä ei ole merkitystä. Aikakaan ei kerro mitään.

Toka radalla oli takaakierron jälkeen kohta, missä koira kuului saada seuraavan hypyn sisäpuolelle. Gibli otti senkin takaakiertona, joten hylky. Myöhemmin oli tiukka siivekkeen ympäri pyörittäminen. Gibli hämääntyi, olin jotenkin edessäkin, en siis jatkanut matkaani, ja se sukelsi riman ali. Hyppäsi uusinnalla. Toivottavasti ei tavaksi ota ja toivottavasi se ei johtunut mistään kivuista. Tällä radalla kontaktit ja kepit ok.

Kolmannella radalla kaikki nollaa muuten, mutta taas keppivirhe. A:n jälkeen oli avokulma ja taas Gibli tuli toisesta välistä pois. Uusinnalla meni loppuun. Ehkä jään itse jotenkin seisomaan rintamasuunta väärään suuntaan tms.? Kaikki kontaktit olivat tälläkin radalla eikä niistä tullut virheitä. Vitosella siis maaliin ja sijoitus 5. Aika ei taaskaan kerro mitään, kun otettiin kepit uusiksi.

Lysti oli mukana. Otin sen mukaan kaikkiin muihin ulkoilutuksiin paitsi juuri ennen starttia -lämmittelyihin. Sen oikea takanen ei tykkää autosta makoilusta, ts. se näyttää ponnettomammalta vähän aikaa. 

Hyvää Giblin kisoissa:

  • Startit (ei varasta)
  • Ohjautuminen
  • Kontaktit
  • Hypyt ja erikoishypyt (muuri, rengas pituus) virheettömiä
  • Molempien koirien käytös kisapaikalla - ihanan välinpitämätöntä häiriöistä huolimatta 
Kehitettävää
  • Kepit. Toisaalta niitä on menty kuukauden tauon aikana kahdesti. Ehkä menin liian lähelle? Se vaikutti aiemminkin. Plääh - pitäisi jättää koiralle tilaa. Toisaalta annan itselleni armoa kisatauon jäljiltä.
Helpotus
  • Kisojen jälkeen Giblissä ei näkynyt poikkeavaa. Iltalenkin jälkeen venyttelin Giblin ohjeiden mukaan. Liikelaajuudet olivat samat molemmin puolin.
Ja helkutin korona. Pidän yhä kaupassa maskia. Hyvin harvoilla muilla on. En jaksa nyt spekuloida enemmän, mutta inhottava riesa se on. Hyvää kait se, että jotenkin sen kanssa on tottunut elämään? Hain koirien ruokaa pitkästä aikaa. Ostin sitä maaliskuussa enemmän siltä varalta, että ulkomaan tuonti sakkaa tosissaan - tai vaikka itse sairastun vakavasti. Lystille kun ei käy kuin yksi valmisruoka. Keväällä kuvittelin, että 3-4 kk kuluttua tauti on ohi. Kattia kanssa. (Sopii koirablogiin.)

Kisapaikoilla pitää itse väistää, jos haluaa pitää välimatkaa. Tässä pätee sama kuin muussakin elämässä nykyisten päällepäsmäreitten ja itsekkäiden ihmisten maailmassa. Kiltit väistävät, minä-minä-ihmiset jyräävät, koska heillä on oikeus ja he ovat maksaneet kisamaksut ja käyneet egoa buustaavissa valmennuksissa.

Ei kommentteja: