sunnuntai 24. heinäkuuta 2022

5 - hyl - 0

Tomban kanssa kisoissa. Ei jännittänyt etukäteen. Sunnuntai-iltakisat eivät sovi psyykelleni, jotenkin menee lauantai ja sunnuntaiaamukin "pilalle" startteja odotellessa. Lauantaiaamu olisi paras. Oli siis tahmea olo. Giblillä on nollia enkä aio lähteä SM-kisoihin ja kun on jo valiokin, niin jouduin pönkittämään motivaatiota. Päätin alkaa tekemään radat taitoja testaten. 

Helle väistyi ja toinen rata kisattiin maltillisessa sateessa. Radat oli tehnyt tuomariharjoittelija Palsola, ylituomari valvoi hommaa. Painan Palsolan nimen hyvällä mieleen. Kaikki radat olivat kivan virtaavia ja koirille loogisia. Ei mitään eipäs-juupas-kuvioita. 

1. agilityradalla eka hyppy oli radalta poispäin, sitten putkeen, hypyltä A:lle, minkä jälkeen pitkittäinen hyppy ja toinenkin. Nämä ratkoin poispäin hyppyyttämällä ja viskillä ja seuraavalta valssilla alta pois. En halua olla hypyillä Giblin laskeutumispuolella.  Rengas, takaakierto, hyppy, putkeen, puomille (leikkasin takana). Gibli loikkasi alastulokontaktin, en kyllä oikein käskyttänytkään. Putkesta kepeille, hyppy, takaakierto, keinu, 2 hyppyä maaliin. 5 vp:llä voitettiin, etenemä 5,16 m/s. Olisin voinut käskyttää sen puomin.

2. oli hyppyrata. Tässä pääsi koiran edelle monessa kohtaa ja vedättämään. Gibli varasti lähdöstä, mitä en edes tajunnut. Kepeillä päätin kokeilla tiukkaa takana leikkaamista. Menin liian lähelle keppejä ja Gibli hämääntyi. Kun annoin mennä rauhassa, onnistui. Seuraavalla pätkällä persjättö (harvinaista minulle). Täällä oli useampi takaakierto/saksalainen, joissa olin hyvin edellä. Aivan lopussa käänsin Giblin väärälle hypylle, josta hylkäys. Tuloksesta huolimatta oli hyvä flow ja jotenkin rennon rapeaa.

3. oli agilityrata. Siinä oli toiselle hypylle pakkovalssi, kuten edelliselläkin radalla. Nyt Gibli pysyi hyvin lähdössä. Puomin kontakti oli hyvä myös, kuten muutkin kontaktit. Kepeillä menin edellä, jotta sain käännettyä seuraavalle hypylle, joka oli koiralle pitkittäin ja vinossa haastavasti. Sitten putkeen ja kolmen hypyn loppusuora, minkä Gibli eteni kivasti. Tältä 0, millä kolmanneksi. Etenemä 5,30 m/s.

Aion jatkaa testikisaratoja.

Ei kommentteja: