sunnuntai 7. toukokuuta 2023

Jumpat ja kyy

Ulkoilu Giblin kanssa on rajoittunut keskiviikosta lähtien suurin piirtein talon kiertämiseen. Sisällä ollaan jumpattu kahdesti, eilen pidemmän kaavan mukaan. 

Tänään ajattelin kävellä vähän matkaa metsässä, koska kuume oli laskenut. Vilkkaan kuntoilureitin varrella Gibli pysähtyi haistelemaan maata ja samassa Giblin vieressä olikin 40-senttinen kirkasvärinen kyy. Kiskaisin Giblin pois refleksinomaisesti, onneksi Giblillä oli valjaat. Samaan aikaan myös kyy näytti lentävän metsään päin ja hävisi pudonneiden lehtien alle. Mielestäni kyy ei ehkä purrut, mutta en tietenkään voinut olla varma, koska olivat niin vierekkäin. Takana oli pariskunta, joka totesi äsken kyyn olleen vähän kauempana - liekö ollut sama luikero? Samalla he kysäisivät, että onko se (Gibli) vielä pentu? Pyysin arvaamaan iän ja lupauduin maksamaan kahvit oikeasta arvauksesta. Kohtalaisen harkinnan jälkeen rouva heitti arvioksi 2 vuotta ja mies 3 vuotta. Kerroin Giblin täyttäneen eilen 6. 

Tarkistin Giblin jo siinä polulla, autolla uudelleen ja aptekkiin pysähtyessä seuraavan kerran ja kotona vielä pidin silmällä. Mitään puremajälkiä ei löytynyt eikä turvotusta pullahtanut mihinkään ja koira oli pirteä, joten selvittiin säikähdyksellä. Se hirvittää joka kerta kyyn nähtyäni, että kun se sinne aluskasvillisuuden sekaan häviää, sitä ei enää näe, vaikka tietäisi sen olevan 2 neliömetrin alueella. Että monenko ohi tulee käveltyä ja pitäisikö oikeasti olla aina kumisaappaat? Jossakin metsikössä on oikeasti vitsit vähissä, jos itse tulee purruksi, pitää jäädä helikopteria odottamaan ja pyytää hätäkeskusta varustamaan helikopteri myös koiravaljailla. Koiran nyt hätätilanteessa kantaa. On pakko.

Ai niin, tein koronatestejä peräti kolme. Ajattelen altistusta tulleen reissusta sen verran, ettei tauti olisi ollut mahdoton. Aiemmin ostetut ekat kaksi olivat aika kuivahtaneita - siis sitä tiputettavaa lientä tuli kolmen tipan sijaan ensimmäisestä vain 1 tippa ja toisesta 2. Kontrolliviiva niihinkin tuli, itse korona näytti negaa. Ostin vielä uuden ja tein testin perjantaina. Sekin oli negatiivinen.

Ei kommentteja: