lauantai 6. heinäkuuta 2024

Games-SM karsintapäivä

Lautauduimme SM-kisoihin rennosti samoissa paikoissa, jossa kävimme niin usein Lystin ja Giblin kanssa. Ikävää ei helpottanut Marley and Me -elokuva, joka tuli televisiosta illalla. Olen käynyt katsomassa sen poikani kanssa v. 2008, kun Lysti oli alle vuosikas. Traumatisoiva elokuva, voisin sanoa.

Joka tapauksessa nautimme luonnon helmassa.

Gibli seisoo takajaloillaan järven pohjassa.

Mustikoita on jo ja ne maistuvat.

Tänään oli aikainen herätys SM-karsintoihin. Klo 6 tuli radat nettiin. Oli 50 min ajomatkaa. Kisapaikalla piti olla viimeistään klo 8.30. Maksien rataantutustumiset olivat klo 9 ja 9.15. Giblin kanssa olimme jälkimmäisessä ryhmässä ja lähdimme numerolla 55. Makseja oli 58. Se tarkoitti myös sitä, että heti oman suorituksen jälkeen oli seuraavaan rataan tutustuminen, mikä tarkoitti sitä, että suunnitteluaikaa ei jäänyt siihen väliin. Piti tehdä omaa alustavaa ratasuunnitelmaa aamulla, kun ei leikannut vielä ollenkaan aamukahvia juodessa. 50 min ajomatkaa säästääkseen ei kannattanut mennä hotelliinkaan, josta olisi ollut ajoaikaa 30 min.

Snookerissa Gibli tiputti loppuosuudella riman hypyllä nro 6, vastaavassa paikassa kuin viime tiistain kisoissa. Tässä on video. 

Se on jännä, miten kisoissa yleensä jännittää eka startti. Niin nytkin. Jotenkin minusta täytyy tunnustella, miltä Giblin ohjaaminen taas tuntuikaan ja sulautua sillä ekalla radalla samaan kuplaan. Sitten jännitys hälvenee ja olen päässyt Giblin kanssa samaan tilaan. Nytkin jännitys hälveni ensimmäisen startin jälkeen.

Toinen rata meni suunnitelmien mukaisesti. Laskeskelin, että olemme esteellä 10 tai 11, kun 30 sek kello soi. Putkilta sai 8 ekstrapistettä, jos meni ne tiettyyn suuntaan. Pyöräytin Giblin siinä välissä, jotta sisäänmeno toiseen putkeen oli parempi. Pujottelu oli 10. este ja ehdimme sen hyvin loppuun. Töötti soi "varaesteellä". Vaikka loppuosan gamblessa oli tiukka aikaraja, ehdimme tekemään. Laitan taas itselleni ylös, että 30 sekunnissa ehdin 10 estettä kokonaan, niissä 2 x A ja 2 x 12 kepin pujottelu ja pitkät välimatkat. Tällä toisella radalla tulimme kuudensiksi. Tässä on videolinkki.

Koska 10 parasta per rata pääsi jatkoon, kisat jatkuvat huomenna. Herätys on yhtä aikaisin ja nyt on luvattu sadetta.

Ennen rataa kuuntelin Juha Tapion Sinun vuorosi loistaa.

Ei kommentteja: