tiistai 15. toukokuuta 2012

Hauku!

Illalla poika käytti ensin Lystin. Sen jälkeen ulkoilutin Lykyn ajatuksella koiran lenkki, tehkööt mitä haluaa. Se vei minut kuono asfaltin pinnassa yhden lenkkirinkulan. Kotiin tultuamme kysyin pojalta minkälaiset kiemurat tekivät ja menivätkö sen ja sen talon kohdalla ajotietä pitkin. Haisteltu reitti vastasi pojan kertomaa. Tuossa minulla olisi varmaan etsijäkoira, id-koira tai vaikka mitä hyppysissäni.

Lykky on tottistellut pissalenkkien yhteydessä ihan lelupalkan kera kontaktia ja seuraamista. Viikonloppuna koulutti Sari Niiranen. En perunut osallistumistani, koska homma ei ole niin fyysistä kuin agility. Meidän kohdallamme keskityttiin viettiin ja seuraamiseen. Oikein hienoa seuraamista Lykky esitti ja oli uskomattoman upeaa kävellä keskittyneen ja voimakkaasti askeltavan eläimen vierellä. Kuvia odottelen innolla. :) Sarin mukaan koirassa on tavaraa vaikka kuinka paljon. Vahvistuin kannassani, että tähän Lykky on luotu ja tämä on se reitti miten tottelevaisuudessa etenemme. Neuvoksi saimme mm. haukuttamisen opettamisen, mikä on Lykylle todennäköisesti optimaalisin ratkaisu viettiä ja tilaa ajatellen.

Kentällä haukutusyritys tuotti pari iuh:ta, vaikka koirassa on havaintojemme mukaan haukkuominaisuus. Metsässä lelulla taas pari iuhia. Illalla sain haukutushanan aukeamaan! Kokeilin  haukutuksesta "sivu". Sinne loksahti pentu.

Lysti on parannellut tassuaan. Uusi iho näyttää kestävän tavalliset lenkit. Sisällä on sukka luputtamisen varalta ja metsälenkille pujotin myös sukan, jottei joku terävä rikkoisi pintaa.

Minä olin jo toipumaan päin, mutta tänään altistuin uudelleen sisäilmaongelmalle, mikä laukaisi alle 5 minuutissa niin reippaat oireet, että s-loma jatkuu kunnes saan uudet tilat. Hyvää se, että syy-seuraus-suhde selveni, huonoa se, että toipuminen alkaa taas alusta. Etätyösysteemit tilataan tänään, mutta niiden toimitus kestää noin kuukauden. Agikisojen peruminen on siis jatkunut, plääh. Liekö myötätunnosta Lykky sääti  viime viikolla sisäiset asetuksensa niin viehkoon asentoon, että siitäkään ei ole vähään aikaan agikentille. Onneksi se ei haittaa tottistelua. :)

2 kommenttia:

Piia kirjoitti...

http://www.fmbb2013.si/en/

Ens vuonna Lystin kans sit tonne!!!

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Ilman muuta! Raisan kanssa lähdet sitten kaveriksi. :)