torstai 3. toukokuuta 2012

Koirajuttuja

Tauti jatkuu, iso plääh. Aamulla hoidin Lystin ulkoilutuksen pyöräilemällä, siinä hengästyy vähemmän kuin kävelemällä. Ruoanhakureissulla ostin haaveilemani Kickbiken, joka on toivottavasti selälleni ystävällisempi kuin pyörä, koska siinä ei istuta. Kickbike jäi vielä kauppaan, koska ei mahtunut autoon koirahäkkien takia enkä jaksa sitä tässä kunnossa potkia kotiin. Terveempänä olisin kävellyt liikkeeseen Lystin kanssa ja potkutellut takaisin. Yritän potkulaudallani sulan kelin aikaan ulkoiluttaa koirat, saisivat sopivamman vauhtisia lenkkejä.

Juttelin eilen eläinfysioterapeutin kanssa Lykyn pujottelujen aloituksesta. Jos koira on ollut keskenkasvuisen oloinen ja vartalonhallinnaltaan kesken, asian lykkääminen on ollut järkevää. Päädyttiin siihen, että voin aloittaa treenaamaan 2 x 2-systeemillä. Menetelmä on koiran kropalle varsin ystävällinen: pitkään riittää 2 keppiparia, jolloin 12 kepin pujotteluja ei tule, ja toiseksi, se ei muistuta tiukkaa pujottelua vähään aikaan, koska kepit eivät tule suoraan linjaan. En myöskään hinkkaa keppejä jatkuvasti, 1-2 kertaa viikossa riittää. Sain myös hyviä jumppaohjeita vartalonhallinnan parantamiseksi. Teen Lystille samat, niistä ei ikinä haittaa ole. Tuli hyvä mieli, että olen treeninyt hyppytekniikkaa ja ollut maltillinen myös hyppyjen ja kontaktien suhteen. :)

Keskustelun rohkaisemana tökkäsin ruohikolle 2 keppiparia pystyyn, leveysetäisyyttä niillä oli n. 60 cm. Muutaman lähetyksen otin. Suora linja ja klo 11 on vielä ok, mutta jatkossa kannattaa opettaa kaikki muut kulmat, myös nurja puoli. :) 

Tottistelussa seuruutin ensin vasemmalle pyörähdyksiä nakin kanssa. Sitten kokeilin samaa ilman näkyvää palkkaa vain narupallo oikeassa taskussa. Lykky osasi heti ja oikein innostuu lennättämään takaosaansa! On se ihana. :)

Ristikkäisten jalkojen nostot teetin Lykyllä x muutama, sehän pysyi hyvin tasapainossa.

Nakkikolmion kylvin nurmikolle Lykylle, jotta sai vähän puuhastelua. Muuten onkin päivä mennyt levätessä ja nukkuessa. Eilen nukuin yhteensä peräti 6 tuntia päiväunia, tänään vain 2 tuntia. Toivottavasti ennustaa toipumista.

Ei kommentteja: