torstai 6. helmikuuta 2014

Agilitytreenejä

Kävin Lykyn kanssa tiistaina treenaamassa Huotarin rataa. Videointi on hyödyllistä. Huomaan, että toistan sanoja "Lykky" ja "täällä". Se siitä päätöksestä sanoa jotakin informatiivisempaa, esimerkiksi seuraavan esteen nimeä. Tuon kokoiselle koiralle ei tarttisi näyttää käännöksiä maan rajasta. 


Tänään oli ryhmätreenit. Otin sinne Lystin mukaan. Mentiin tuota samaa rataa, niitä pätkiä, mitkä Huotarin koulutuksessa jäivät vähemmälle. Sain Katilta taas hyviä neuvoja:

  • Lähetä takaakiertoon kauempaa, jotta koiralla on tilaa tulla hypyn yli eikä juosta vierekkäin.
  • Pujotteluun lähetyksessä rytmitä menosi niin, että juokset sopivasti, kun Lysti hakee kepit. Lysti oppi hakemaan kepit samoin kuin Lykky tuolla videolla.
  • Välistävedot kokeilin vastakkaisella kädellä enkä puolivalssilla, sepä tepsikin Lystillä tosi hyvin ja oli sujuvan tuntuista ja näköistä.
  • Pakkovalssissa merkkaa lähempää estettä. (Lystillä niin voi tehdä, Lykylle pitää jättää hyppyyn tilaa.)
  • Tuossa lopun sykerössä Lystille piti näyttää persjättö ajoissa, jo valmistavalla laukalla. Muuten hyppy levahti pitkäksi. (Lykyllä en voinut näyttää, koska liike käänsi Lykyn pois hypyltä.) Lisäksi tein toisen käännöksen enemmän vastakäännöksen tapaisesti ja silloin Lysti kääntyi hyvin. Persjättö ennen viimeisintä hyppyä on yllättävän tehokas. Pitää löytää sille käytön paikkoja kisoissakin.
Lysti oli ihanan tyytyväisen oloinen treenin jälkeen. :)

2 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Voi, miten te olette taitavia! Ihanasti Lysti seuraa ohjausta ja kääntyy.

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Kiitos!