torstai 10. huhtikuuta 2014

Agilitya ym.

Alkuviikosta on ulkoiltu melko maltillisesti. Flunssan jäljiltä hengästyn vieläkin liian helposti. Siksi jätin tänään menemättä ryhmätreeniin, mutta kävin vähän treenaamassa Lystin kanssa kahdestaan. 

Viime kisoissa oli kuvio, missä olisi ollut hyötyä tietää, osaako Lysti tulla kepeille avokulmaan, jos olen keppien toisella puolella vastaanottamassa. Mietitytti, juoksisiko se loppuun asti vai väistäisikö väärään väliin tms. En uskaltanut kisoissa kokeilla, vaan kipitin keppien ja putken välissä ja valssasin keppien jälkeen. Tänään kokeilin kohtaa hallilla. Lystillä ei ollut mitään vaikeuksia, luultavasti onnistuin sitä jopa auttamaan. Seuraavan kerran uskallan testata kisoissakin.


Toiseksi harjoiteltiin takaakiertoja vastakkaisella kädellä. Se on nyt muotia. Lystillä sen lukemisessa ei ole ongelmaa. 

Kolmanneksi treenasimme tiukempia käännöksiä vasemmalle ja oikealle. Matkustimme aivan alkeisiin ja opetin Lystille kokoamista. Joku meni oikein, koska se kääntyi valtavan hyvin. Tosin vauhtia oli vain 5 m, sekin istumasta ja rima 30 cm:ssä, mutta silti. 

Hommaan tuohon pihalle vielä hypyn, jotta päästään treenaamaan sitä enemmän. Tältä pääpiha näytti joulukuussa ja näyttää edelleen samalta, kuten myös talon ympärys. Tasaista hiekka-aluetta on noin 9 x 15 metriä. Tarvitsee melko hyvän mielikuvituksen, jotta näkee tulevaisuuden nurmikon, maanpeitekasvit, marjapensaat, perennat, pensaat, koristeheinät ja puut. Niin, ja kilpailukirja on nyt saatettu ajan tasalle, jottei sertejä tuputeta joka kisoissa. :D Kiitän seuramme agilitytuomaria!


Lykky juoksee vielä. Sen kanssa on edelleen panostettu hihnakäytökseen. Myös kaikki ylimääräiset patoamiset ja ryntäilyt on käytännössä kitketty jo pois. Tarkoitan esim. tilanteita, joissa koira odottaa lupaa ulko-oven edessä tai autohäkissä ja vapautuksen saatuaan ryntää. Ei ryntää enää. Jne. 

2 kommenttia:

Sarianne kirjoitti...

Minun pitää treenata tuo keppikuvio myös. Viimeksi kisoissa siitä olisi ollut hyötyä, jos koira olisi sen osannut!

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Näyttää olevan nyt muodissa sekin.