perjantai 7. marraskuuta 2014

Viisiaskeliset valssit peruuttaen

Ihmiset hehkuttavat milloin milläkin japanilaisilla, mutta harva osaa viisiaskelisen valssin peruuttaen. Mutta minäpä osaan, ihan luonnostaan. 

Tänään oli Marjan valmennusryhmä, johon osallistuin Lysti-Pumpulilla. Lysti oikeasti tuntuu ilmavalta ja kevyesti ohjattavalta Lykyn jäljiltä, lisäksi se antaa ohjauksissa anteeksi.

Ensimmäinen rata oli suoraviivaisempi ja sen teemana olikin vauhti, liike ja irtoaminen. Ekan radan vedin varmistellen. Jätin kaksi persjättöä tekemättä, toisen korvasin valssilla ja toisella kertaa jäin "väärälle" puolelle. Toisella otoksella tein persjätöt ja se olikin sujuvampi. Kolmannella hiottiin loppusuoraa. Muistin taas, miten osaava koira Lysti onkaan ja lukee välillä kammottavaakin ohjaustani oikein. Loppusuoraa kannattaa treenata!

Toinen rata oli mutkikkaampi ja siinä päästiin hiomaan mm. valssejani. Heti alkuun niitä tuli ainakin kaksi peräkkäin. Niiden paikkoja oli myöhemminkin. Jos jätän pois ylimääräisiä askelia enkä peruuta tai kumartele, ne ovat ihan hyviä. Pääsin väläyttämään sellaisiakin. Sitten oli kohtia, jonne koira jätettiin hyppäämään ja itse riennettiin seuraavaan kohtaan. Pakkovalssijaakotukseni sai kehuja, jes! Senhän vielä huomasin, että jos A:lla käskytän alastulokäskyn liian aikaisin, Lysti hiipii. Oikeaa paikkaa pitäisi taas vahvistaa.

Marja videoi ja on se vaan niin hyödyllistä katsoa itseään videolta. 

***

Lykyn juoksuista sain varmistuksen maanantaina. Epäilen, että missasin taas muutaman päivän. Merkit olivat selvät monta vuorokautta. Peruin ensi sunnuntain kisat.

Lystin siedätysliemessä annos on noussut 1 ml:aan. Yksi pistos tulee vielä 2 päivän päästä, sitten väli harvenee viiteen vuorokauteen. Koira on ollut aika normaali, rapsuttelee itseään hyvin harvakseltaan. Pitäisin varmaan normaalina, ellen tietäisi siedätyshoidon olevan käynnissä. 

Ei kommentteja: