lauantai 23. huhtikuuta 2016

Lykylle nollavoitto

Kisasimme jälleen. Menin molemmilla kolme lähtöä. Tuomarina toimi miellyttävä Ritva Herrala loogisine ja tietyiltä kohdin haastavine ratoineen. 

Lysti
  • Hyppärillä hyppäytin yhden hypyn väärään suuntaan. Hylkäys.
  • Ekalla agilityradalla se tuli kepeille oikein, mutta jatkoi suoraan, mistä hämääntyi ja alkoi haistella maassa heilahtanutta höyhentä. Vitonen tältä radalta. Lähtö ja kontaktit olivat priimaa.
  • Toisella agilityradalla tehtiin nollaa miltei loppuun saakka. Sitten vilkaisin putken väärää päätä "ei mennyt tuonne", jolloin Lysti korjasi linjansa "oikeaan" putkenpäähän. Hylkäys. Lähtö ja kontaktit olivat taas priimaa.
Lykky
  • Hyppäri tuntui hyvältä. Ohjasin enemmän takaa kuin Lystiä. Koira meni lujaa, mutta tiputti yhden riman, ilmeisesti kontaktini herpaantui sen verran. Vitonen, etenemä 5,06 m/s.
  • Agilityradalla se teki kaikki kontaktit hyvin ja oli kuuliainen ohjaukselleni. Ohjasin osin takaa, mikä ei näköjään vie vauhtia liikaa. Tultiin nollalla maaliin ja voitettiin etenemällä 5,51 m/s. SERT-A ja valiokello pyörähti käyntiin.
  • Toisella agilityradalla koira ampaisi puomilta luvatta enkä keskeyttänyt (?!!). Sittemmin rata hajosi yhdessä kohdassa, johon oli vaikea löytää etukäteen sopivaa ohjausta. Hylkääntymisen jälkeen otettiin A tarkasti ja koira pysyi kontaktilla pyydetysti.
Lykky ei ymmärrä, miksi sen pitää istua, vaikka voisi
syödä kanankakkaa ruohikolta ja pensaiden juurilta.
Tämä "Push it to the limit" sopii kisaamiseen Lykyn kanssa.