sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Lykylle SERT-H ja Lystille 0 myös

Tänään testasimme kisakuntoa Mujusen Salmen radoilla. Salmemaisesti suoria putkia löytyi rutkasti.

Ensimmäinen rata oli agilityrata. Eniten mietitytti alun keppien (este nro 2) ohjaus. Niille oli kohtalainen sulkukulma ja jatkon kannalta tärkeää oli lopulta päästä A:n toiselle puolelle, jotta pääsi ohjaamaan esteen nro 6 takaakiertoon. Tein ennen A:ta molemmilla takanaleikkauksen ja valssin yhdistelmän (?), mikä toimi. Lystillä sain helpon tuntuisen nollan. Siivekkeen ympäri pyörittäminen A:n jälkeen sujui hienosti. Lykyllä tein nollaa ihan loppuun saakka, mutta hetken unohdin lukita koiran ja niin se oli väärässä putkessa. Hylkäys. Lysti tuli kolmanneksi 44 koiran joukossa, mikä tuntui sen kanssa hienolta. Etenemä oli 4,65 m/s.

Toinen rata oli hyppäri. Siinä oli alussa hankala linja ja kiire ohjata kepeille ansaputken häämöttäessä takana. Myöhemmin kahden putken välissä oli täpärä paikka, piti saada itsensä toiselle puolelle jatkon takia. Päädyin valssiin, jotta edes näen, jos/kun koira meinaa tulla jaloille. Lopussa oli ansahyppy suoran putken jälkeen, koira piti saada sivulle takaakiertoon. 

Lysti pelasi korttinsa jo alussa, kun varasti lähdössä. Keskeytin radan siihen.

Lykky tuli alun kiemurat kuuliaisesti ja haki kepit hyvin. 2 u-putken kautta tönäisin sen hypylle ja jatkoin täysillä juosten valssiin kahden putken väliin. Just ehdin. Sieltä jatkettiin 3 putkelle ja 3 hypyn kaarroksen jälkeen taas suoralle putkelle valssin kautta, takaakiertoon ja viimeisimmät hypyt. Kahden oivan persjättöpaikan sijaan valitsin jälleen valssit, jottei rimat tipu. Jo alussa mulle tuli suurin piirtein kylmät väreet, koska Lykky tuli niin lujaa. Koko radan se kulki kuuliaisesti, vaikka vauhtia riitti enkä ehtinyt miettimään yhtään mitään. Yhteistyö tuntui saumattomalta alusta loppuun ja niin kehuin koiraa maalissa nollasta. Lykky oli toinen (/42) ja palkittiin hyppysertillä. Pari minulle tuntematonta ihmistä tuli kehumaan hienoa rataa ja hienolta se tuntuikin. :) Just niitä fiiliksiä, joiden takia agilitya jaksaa harrastaa! Tällä radalla Lykyn etenemä oli 5,12 m/s. 

Lysti sai tänään siedätyspiikin. Rohto loppui kesken, joten sai sitä vain 0,3 ml yhden kokonaisen sijaan. Tilasin uuden putelin jo 4 viikkoa sitten, mutta niissä on pitkät toimitusajat. :/

2 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Paljon onnea sertistä! Ja hieno etenemä :)

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Kiitos! Juu, lujalta tuntui meno. :)