sunnuntai 3. syyskuuta 2023

Belgianpaimenkoirien agilityn rotumestari v. 2023 on Gibli!

Olimme belgianpaimenkoirien rotumestaruuskisoissa. Tuomarina toimi Mikko Aaltonen, jonka radoille voisin mennä uudelleenkin.

1. hyppyradalla tehtiin nopean tuntuista nollaa aivan loppuun. Varmistin putken jälkeen, ettei Gibli mene kepeille, huutamalla "Gibli!" Sillä sain Giblin väärälle puolelle hyppyä ja se oli hylkäys sitten. Tässä on linkki streamiin.

2. radalla "joku" varasti. Gibli myös tiputti muurin palikan. Lisäksi putken jälkeen oli kohta, jossa hyppy oli koirien silmiin todennäköisesti juuri sivulta päin. Gibli etsi minne mennä monen muun koiran lailla. Tältä radalta 5 vp. Tässä on linkki.

3. agilityradalla varmistin kontakteja. Ihan lopussa oli A, jonka jälkeisen hypyn ohjaamista mietin: Takaakierto sisä- vai ulkokautta? Syötänkö omalla liikkeelläni Giblin A:n vierellä olevaan putkeen? Saanko tarpeeksi etumatkaa, jotten vedä koiraa hyppäämään hyppyä väärään suuntaan? Saanko ohjattua "ulkokautta" takaakiertoon, koska etäisyyttä oli aika paljon? Ohjaanko Giblin vastakkaisella kädellä putkeen? Ohjasin sisäkautta, Gibli teki nollan. Linkki.

Voitimme rotumestaruuden. Onnea pieni Gibli!

Kuvan otin autohallissa iltamyöhään kisoista palattua.

Belgianpaimenkoiria kisasi maksikolmosissa peräti 26 kpl, mikä nostaa mielessäni mestaruuden arvoa.

P.S. Vertailin tänään streamista Giblin ja nopeiden koirien videoita. Se sekunnin - kolmen sekunnin ero tulee tosi herkästi yhdestä lenkistä. Ilahtuneena huomasin, että maanopeudessa ja käännöksissä Gibli ei häviä nopeina pitämilleni koirille, mutta eroa tulee kepeillä ja juoksukontakteilla. Ne kaikki ylimääräiset kaarrokset (puoli metriä leveämpi kuin toisella tms.) pitää vaan saada pois ja ne johtuvat ohjaajasta.

P.S. 2. Kunpa SM-kisat olisivat olleet tänä vkl:na, olisin ehtinyt toipua enemmän.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut molemmille !

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Kiitos - Gibliltä myös.