sunnuntai 26. elokuuta 2012

N-L Linnan koulutuksessa

Eilen olin katsomassa ja kuvaamassa käyttäytymiskoetta. Suorituksia katsellessani aloin miettiä Lykyn tasoa. 

Tottisosuutta ajatellen pitäisi varmistaa, että vietti riittää koko seuraamiskuvion. Henkilöryhmä ainakin viime viikolla oli helppo, se tuskin huomasi vieraita ihmisiä. En ole ketjuttanut vielä liikkeitä, olisiko korkea aika? Seuraamisesta istuminen on vähän hassu liike, ihmisen pitää pysähtyä ensin ja sanoa vasta sitten istu - koiralle jonka pitäisi jo istua. Maahanmeno pitää BH:ta varten treenata vähän eri lailla, en usko että on ongelma. Luoksetulo on ok jo nyt. Paikkamakuu vaatii treeniä. 

Kaupunkiosuudella Lykky haistelee ja vetää hihnassa. En ole opettanut sille "nätisti"-käskyä, millä Lysti kävelee nätisti rinnalla puolen metrin säteellä ilman katsekontaktia. Ehkä pitäisi opettaa, se on ollut yksi Lystin käyttökelpoisimmista käskyistä. Läheltä juoksevia lenkkeilijöitä pitää treenata ja paikkamakuuta yksin kaupan edessä. Sivulla istuminen on saatava niin varmaksi, että ei hypi tervehtimään ihmisiä henkilöryhmässä tai auton ovea vasten. 

Katsoin jo syksyn kokeita, lokakuulle voisi ehtiäkin. Toisaalta hommalla ei ole mikään kiire, haluan mahdollisimman luottavaisen fiiliksen ennen koetta. Sen verran kokeen seuraaminen stimuloi, että hain Lykyn kotoa kaupungille kanssani. Puistossa palloa pelaavat pojat herättivät kiinnostusta. Muutenhan tuo kulkee kaupungilla kuin olisi katuja kulkenut koko ikänsä.

Tänään oli Niinun koulutus. Pidän hänen tyylistään opettaa, on ystävällinen ja tarkka. 

Lykky sai kehut makeista käännöksistään ja esteiden hakemisesta. Jos en jätä sitä suorittamaan esteitä, kerro minne mennään ja LIIKU, sen esteiden hakeminen, nopeat pitkät kintut ja nopeat käännökset menevät hukkaan. On varmaan turha edes mainita kenen valssit(kin) olivat myöhässä? 

Lykyn treenilistalle meni kepit nurjasta kulmasta, minun piti auttaa sitä hartioilla aika paljon. Olen varmaan auttanut treenatessakin. 

Treeni on videolla, mutta nyt on niin veltto olo, etten jaksa vielä purkaa.

Lysti-parka näyttää oireilevan myös broileririisipuurosta sekä tilalle valmistetusta hirvitattaripuurosta. Pelkkä homesiedätys ei tule sitä auttamaan. Vetää mielen kovin matalaksi. :( Kananmunat se näyttää kestävän toistaiseksi. Raa'an valkuaisen avidiini sitoo biotiinia, mutta voin munat jatkossa kypsentää. Nyt mössykkä on saanut leikkiä ja herkutella raaoilla kananmunilla. Katsotaan siihen kyytipoikaa, kunhan tilanne rauhoittuu. 

Minä ja Lysti pari kesää sitten

Ei kommentteja: